Страница 1 от 1

ЧСИ

МнениеПубликувано на: 24 Апр 2018, 20:02
от dimovaa
Здравейте, пиша ви във връзка с ЧСИ
Имам задължение към тях в размер на 3000лв което не е ползвано за лични цели.
Възможно ли е да ме съдят за измама?
Също което аз съм безработна и се бяхме разбрали да внасям по 50лв на задължение те са две докато не започна работа.
Днес те ми звънят и ми казват не внеса ли по 150лв на задължение, ще ме осъдят за измама, за поведението ми спрямо тях и не знам си още какво
звъня на въпросната госпожа Петкова тя ми казва ако още един път се обадя че ще ми внесе документите в съда още на сутринта. Това поведение спрямо тях коректно ли е? Предишният ден разговарях с нейна колежка и и обясних, че в момента не мога да внеса сума от 300лв. и тя ми каза важно е да внасяш да не прекъсваш
Какво следва, ако не внеса въпросната сума, техните разговори записват ли се по телефона и могат ли да бъдат осъдени за това поведение?

Re: ЧСИ

МнениеПубликувано на: 04 Май 2018, 09:28
от vaskovasko
Това с осъждането за измама са си пълни глупости и най-вероятно не става въпрос за ЧСИ, а за определен тип бирници-мутри. Такива разбират само от полиция, жалби и бой!

Re: ЧСИ

МнениеПубликувано на: 04 Май 2018, 21:00
от kdkrastev1234
Събирачите действат така - ако им платиш 1 лв. искат 2 лв. Ако платиш 2 лв. искат 4 лв. и така до безкрай. При тях защитата е - не плащаш нищо, не им звъниш никога, и като ти звънят не се обясняваш а им затваряш веднага. Само тогава ще те оставят.
Защото те разчитат само на измами и заплахи. Ако се вържеш им платиш нещо, то остава за тях, а не за дълга. И тогава стават още по-активни. Ако можеха да ти вземат нещо по законен начин досега да са го направили.
А ако бяхте ползвали адвокат вероятно вече щяхте да сте забравили за дълга,