начало

МВР разтури палатковите лагери, протестиращите издигнаха барикади МВР разтури палатковите лагери, протестиращите издигнаха барикади

Молба за издаване на изпълнителен лист по пощата.

Виртуални съдебни процеси.

Посетителите на форума следва предварително да заявят качеството, в което се включват в процеса и да следват правилата в реалния процес.

Нека правото бъде с вас :)


Re: Молба за издаване на изпълнителен лист по пощата.

Мнениеот bludniq_sin » 29 Юни 2016, 16:09

Иванов, аз обмислям да си купя едно портативно скенерче - мисля, че ще ми свърши много добра работа. Сега деловодителките не правят проблем да си снимам нещо с телефона ако ми се налага, но съм виждал колеги с малки скенерчета и са доволни.
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
bludniq_sin
Потребител
 
Мнения: 955
Регистриран на: 06 Яну 2011, 14:56

Re: Молба за издаване на изпълнителен лист по пощата.

Мнениеот todor72 » 12 Авг 2017, 09:38

Здравейте. Няма никакъв проблем да се подаде молба за издаване на изпълнителен лист по пощата. Много зависи в случая обаче какво е изпълнителното основание - съдебно или несъдебно. Ако подавате молба за издаване на заповед за изпълнение и изпълнителен лист по пощата на несъдебно основание, трябва да знаете, че заповедният съд има задължение да даде указания единствено за внасяне или довнасяне на държавна такаса. Ако документите по издаването на заповедта не са попълнени правилно, или част от тях не са приложени, няма да получите указания за поправянето им, а заявлението ще бъде отхвърлено. Ако са наред обаче, ще бъде издадено и ще получите уведомление на адреса си. При съдебно основание просто трябва да бъде написана молба, да бъде приложен препис от съдебното решение и да бъде внесена държавна такса.
todor72
Младши потребител
 
Мнения: 36
Регистриран на: 04 Авг 2017, 10:08

Предишна

Назад към Виртуално деловодство


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron