Страница 1 от 1

Призоваване по дело на длъжник

МнениеПубликувано на: 28 Дек 2013, 17:47
от iva296
Искам да водя дело срещу едно лице за неизплатени суми по договор, но не живее на адреса, който е посочил в договора. Все пак има достатъчно данни, че живее в същия квартал. Моля да ми поясните - ако не аз, адвоката ми може ли да провери в местната община дали това лице има постоянен адрес в този квартал, за бъде редовно призован за делото?

Re: Призоваване по дело на длъжник

МнениеПубликувано на: 28 Дек 2013, 19:02
от ivan_lawyer
Направете си разчет, кой трябва да извърши призоваването. По реда - няма да има повече от едно или две привиквания за призовка. Тъй като тук има много късо-ръкавно настроени съветващи ни колеги, юристи, не искам да им разкривам тайните на статичните хватки.

Някак искам да бъда разбран - трябва ръкуване с призовкар, всичко е оперативно неизвестно.

Re: Призоваване по дело на длъжник

МнениеПубликувано на: 28 Дек 2013, 19:11
от ivanov_p
Искате удостоверение от съда въз основа на което да се снабдите с друго от МВР за постоянен адрес на ответника.

Re: Призоваване по дело на длъжник

МнениеПубликувано на: 07 Яну 2014, 15:10
от iva296
Към кой съдебен състав, като не е образувано дело, или просто така - към съда? Къде се заприходяват такива молби?

Re: Призоваване по дело на длъжник

МнениеПубликувано на: 07 Яну 2014, 16:52
от bebitor
Дълбоко в себе си съм убедена, че адвокатът Ви чудесно знае как се получава постоянен и настоящ адрес на ответник. Ако не знае-сменете го, къде е тръгнал да води дело? Ако Вие не знаете как и се опитвате да осъществите самостоятелна творческа работа за инициране на дело - ние за това сме учили, все пак :wink:

Re: Призоваване по дело на длъжник

МнениеПубликувано на: 05 Фев 2016, 18:09
от Pause
Във виртуалната реалност на въпроса ,може да се споделят насоки и те са че първо книжата и съобщенията трябва да се връчат лично,след това чрез друго лице и накрая ,чрез залепване на уведомление.Редът е последователен и не се прилага по усмотрение ако във ИМ посочите адреса по договора ,а връчителят установи че лицето не пребивава на адреса районния съдия може тогава да ви задължи да представите справка за адресната регистрация на ответника и съответно тогава да поискате съдебно удостоверение за исканата справка.Допълнително съдията проверява за адреса на ответника във национална база данни население.