Страница 1 от 1

"СТРАХ ОТ ТРУДОВОПРАВНИ КАЗУСИ?"

МнениеПубликувано на: 10 Юли 2003, 01:34
от ТТТ
Колеги,с "изчезването" си от темата ми във форума "СТРАХ ОТ ТРУДОВОПРАВНИ КАЗУСИ?" доказахте,че съм била тотално права.Е,ако проявявате интерес-имам някакво разрешение на казуса.И то е - ЗА РАЗРЕШАВАНЕТО НА ТОЗИ И ПОДОБНИ НА НЕГО КАЗУСИ "НЕ ДОСТИГАТ" ТЕКСТОВЕ В КТ! И следващата ми мисъл е - дали това не е нарочно ? С липсата на достатъчна или достатъчно ясна правна уредба на колективното трудово договаряне,като че ли се цели ощетяване,съкращаване на правата на работещите.Нормално за нашата държава! Успех!

Re: До ники,monteskio,hebigatsu

МнениеПубликувано на: 10 Юли 2003, 22:45
от ttt
Надявам се,че все пак някой от вас е прочел обръщението ми,тъй като виждам как безславно си отива от форума.

Re: До ники,monteskio,hebigatsu

МнениеПубликувано на: 11 Юли 2003, 14:55
от bgjurist
ТТТ, как ти се занимава с гадните и нископлатени трудови казуси? Я по-добре вземи да дойдеш да изпълним състава на купона на плаж в събота, 10,30-11,00 часа на Мери Лу! ;-) >-I

Re: До ники,monteskio,hebigatsu

МнениеПубликувано на: 14 Юли 2003, 15:35
от трудовоправник
Хей ТТТ,как може да твърдиш че липсата на нормативна уредба за колективното трудово договаряне цели ощетяване на работещите. Та нали затова е договаряне-за да могат работодателите и раб./служит. свободно да уговарят условия по повечето от елементите на труд. правоотношение. А в К.Т. са си посочени минималните условия така че няма опасност раб./служ. да бъдат ощетени с К.Т.Д.

Re: До ники,monteskio,hebigatsu

МнениеПубликувано на: 14 Юли 2003, 16:07
от ТТТ
Колега Трудовоправник,във форума май не си говорим точно така - с "хей!".Добре че не знаете пола ми,тогава може би щяхте да се обърнете с "бе" или "ма".Толкова с емоциите.Сега - по същество.Не зная какъв Ви е стажа и опита в областта на трудовото право /моят опит също е недостатъчен/,но ако тълкуваме само КТ ще открием прекрасни възможности за работниците и служителите.Когато нещата опрат обаче до конкретен казус в тази област - нещата не са толкова прости.А моето обръщение към цитираните колеги е във връзка с коментарите,които съвместно правихме по темата КОЛЕКТИВЕН ТРУДОВ ДОГОВОР.Ако желаете - запознайте се със съобщенията по тази тема и тогава с удоволствие ще чакам коментара Ви.Поздрави!

Re: До ники,monteskio,hebigatsu

МнениеПубликувано на: 15 Юли 2003, 11:20
от Трудовоправник
Уважаема ТТТ, съжелявам ако сте се почувствали засегната от обръщението "Хей ТТТ". Но ако държите на етикета трябва да си пишете името и правилното обръщение. Например г-ца Тодорка Тръткова Топуркова.

Re: До ники,monteskio,hebigatsu

МнениеПубликувано на: 15 Юли 2003, 11:35
от ТТТ
Очевидно сте случайно във форума.Личи си по "правописа".Имате чувство за хумор.Но най-доброто в случая е,че благодарение на Вашите писания,темата ми стои и така има шанс хората,към които е адресирана да я видят.Благодаря и не "съжЕлявам" за кореспонденцията с Вас.Страдах от амнезия и не си спомнях как се казвам.Вие ми върнахте спомените,г-н трудовоправник /или Трудовоправник?/.Почти като в сапунен сериал открих какво стои под инициала ТТТ - то било абревиатура на името ми !

Re: До ники,monteskio,hebigatsu

МнениеПубликувано на: 15 Юли 2003, 13:03
от Трудувуправникъ Роберто
Мда,мда.Явно си имаме работа с един дълбоко засегнат човек.Ама то така се получава уважаема ТТТ като се опитвате да давате мнения по въпроси ,които очевидно не разбирате. Пробвайте със форум за сапунени сериали-тях очевидно ги разбирате.
Що се отнася до форумите в lex.bg-отдавна следя вашите литературни пориви в тях а и съм сигурен че и вие сте чели нещо мое тук-таме.
Това че темата ви още стои във форума не е от ваша полза-излагате се.

Re: До ники,monteskio,hebigatsu

МнениеПубликувано на: 15 Юли 2003, 13:10
от ТТТ
Добре,да започнем отново.Чувството Ви за хумор ми допада много.Хайде да си съдействаме! Очевидно няма смисъл от конфронтиране.Като начало - посочете ми нещо от това,което съм писала,което според Вас не е вярно.

Re: До ники,monteskio,hebigatsu

МнениеПубликувано на: 15 Юли 2003, 14:46
от hebigatsu
За ТТТ,
Изобщо не бягам от поставените от теб теми, просто нямам достатъчно време и рядко влизам във форума напоследък, за което съжалявам. По спорната тема - Мога да ти обясня точно, как и защо се получи трудовото законодателство в този вид, специално по отношение на колективното договаряне - тази формулировка е благодарение на "прехвалените" ни синдикати.
Ако ми остане време ще напиша повече по темата.

Re: До ники,monteskio,hebigatsu

МнениеПубликувано на: 15 Юли 2003, 21:27
от ТТТ
Уважаеми hebigatsu,аз също имам отговор за лошото законодателство в областта на трудовото право и за намесата на синдикатите там.Имам и наблюдения върху това влияние,за което говорите.Но считам,че много от темите в този форум се разглеждат опростено.Разочарована съм от това,което чета,включително и по настоящата тема /вж.разсъжденията на Трудовоправник/.Смятам да преустановя участието си във форума.Благодаря за подкрепата Ви.Надявам се,че ще имаме други възможности за обмяна на мисли и идеи.С искрени чувства- ТТТ.

Re: До ники,monteskio,hebigatsu

МнениеПубликувано на: 18 Юли 2003, 14:22
от hebigatsu
За ТТТ,
На ваше разположение. От линка ми можете да получите необходимата информация за връзка.