начало

ВСС: Не е необходим специален обвинител, който да разследва главния прокурор ВСС: Не е необходим специален обвинител, който да разследва главния прокурор

"СТРАХ ОТ ТРУДОВОПРАВНИ КАЗУСИ?"

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


"СТРАХ ОТ ТРУДОВОПРАВНИ КАЗУСИ?"

Мнениеот ТТТ » 10 Юли 2003, 01:34

Колеги,с "изчезването" си от темата ми във форума "СТРАХ ОТ ТРУДОВОПРАВНИ КАЗУСИ?" доказахте,че съм била тотално права.Е,ако проявявате интерес-имам някакво разрешение на казуса.И то е - ЗА РАЗРЕШАВАНЕТО НА ТОЗИ И ПОДОБНИ НА НЕГО КАЗУСИ "НЕ ДОСТИГАТ" ТЕКСТОВЕ В КТ! И следващата ми мисъл е - дали това не е нарочно ? С липсата на достатъчна или достатъчно ясна правна уредба на колективното трудово договаряне,като че ли се цели ощетяване,съкращаване на правата на работещите.Нормално за нашата държава! Успех!
ТТТ
 

Re: До ники,monteskio,hebigatsu

Мнениеот ttt » 10 Юли 2003, 22:45

Надявам се,че все пак някой от вас е прочел обръщението ми,тъй като виждам как безславно си отива от форума.
ttt
Младши потребител
 
Мнения: 28
Регистриран на: 12 Мар 2005, 06:43

Re: До ники,monteskio,hebigatsu

Мнениеот bgjurist » 11 Юли 2003, 14:55

ТТТ, как ти се занимава с гадните и нископлатени трудови казуси? Я по-добре вземи да дойдеш да изпълним състава на купона на плаж в събота, 10,30-11,00 часа на Мери Лу! ;-) >-I
bgjurist
Потребител
 
Мнения: 966
Регистриран на: 11 Сеп 2002, 14:11

Re: До ники,monteskio,hebigatsu

Мнениеот трудовоправник » 14 Юли 2003, 15:35

Хей ТТТ,как може да твърдиш че липсата на нормативна уредба за колективното трудово договаряне цели ощетяване на работещите. Та нали затова е договаряне-за да могат работодателите и раб./служит. свободно да уговарят условия по повечето от елементите на труд. правоотношение. А в К.Т. са си посочени минималните условия така че няма опасност раб./служ. да бъдат ощетени с К.Т.Д.
трудовоправник
 

Re: До ники,monteskio,hebigatsu

Мнениеот ТТТ » 14 Юли 2003, 16:07

Колега Трудовоправник,във форума май не си говорим точно така - с "хей!".Добре че не знаете пола ми,тогава може би щяхте да се обърнете с "бе" или "ма".Толкова с емоциите.Сега - по същество.Не зная какъв Ви е стажа и опита в областта на трудовото право /моят опит също е недостатъчен/,но ако тълкуваме само КТ ще открием прекрасни възможности за работниците и служителите.Когато нещата опрат обаче до конкретен казус в тази област - нещата не са толкова прости.А моето обръщение към цитираните колеги е във връзка с коментарите,които съвместно правихме по темата КОЛЕКТИВЕН ТРУДОВ ДОГОВОР.Ако желаете - запознайте се със съобщенията по тази тема и тогава с удоволствие ще чакам коментара Ви.Поздрави!
ТТТ
 

Re: До ники,monteskio,hebigatsu

Мнениеот Трудовоправник » 15 Юли 2003, 11:20

Уважаема ТТТ, съжелявам ако сте се почувствали засегната от обръщението "Хей ТТТ". Но ако държите на етикета трябва да си пишете името и правилното обръщение. Например г-ца Тодорка Тръткова Топуркова.
Трудовоправник
 

Re: До ники,monteskio,hebigatsu

Мнениеот ТТТ » 15 Юли 2003, 11:35

Очевидно сте случайно във форума.Личи си по "правописа".Имате чувство за хумор.Но най-доброто в случая е,че благодарение на Вашите писания,темата ми стои и така има шанс хората,към които е адресирана да я видят.Благодаря и не "съжЕлявам" за кореспонденцията с Вас.Страдах от амнезия и не си спомнях как се казвам.Вие ми върнахте спомените,г-н трудовоправник /или Трудовоправник?/.Почти като в сапунен сериал открих какво стои под инициала ТТТ - то било абревиатура на името ми !
ТТТ
 

Re: До ники,monteskio,hebigatsu

Мнениеот Трудувуправникъ Роберто » 15 Юли 2003, 13:03

Мда,мда.Явно си имаме работа с един дълбоко засегнат човек.Ама то така се получава уважаема ТТТ като се опитвате да давате мнения по въпроси ,които очевидно не разбирате. Пробвайте със форум за сапунени сериали-тях очевидно ги разбирате.
Що се отнася до форумите в lex.bg-отдавна следя вашите литературни пориви в тях а и съм сигурен че и вие сте чели нещо мое тук-таме.
Това че темата ви още стои във форума не е от ваша полза-излагате се.
Трудувуправникъ Роберто
 

Re: До ники,monteskio,hebigatsu

Мнениеот ТТТ » 15 Юли 2003, 13:10

Добре,да започнем отново.Чувството Ви за хумор ми допада много.Хайде да си съдействаме! Очевидно няма смисъл от конфронтиране.Като начало - посочете ми нещо от това,което съм писала,което според Вас не е вярно.
ТТТ
 

Re: До ники,monteskio,hebigatsu

Мнениеот hebigatsu » 15 Юли 2003, 14:46

За ТТТ,
Изобщо не бягам от поставените от теб теми, просто нямам достатъчно време и рядко влизам във форума напоследък, за което съжалявам. По спорната тема - Мога да ти обясня точно, как и защо се получи трудовото законодателство в този вид, специално по отношение на колективното договаряне - тази формулировка е благодарение на "прехвалените" ни синдикати.
Ако ми остане време ще напиша повече по темата.
hebigatsu
Активен потребител
 
Мнения: 1008
Регистриран на: 19 Окт 2001, 19:42

Re: До ники,monteskio,hebigatsu

Мнениеот ТТТ » 15 Юли 2003, 21:27

Уважаеми hebigatsu,аз също имам отговор за лошото законодателство в областта на трудовото право и за намесата на синдикатите там.Имам и наблюдения върху това влияние,за което говорите.Но считам,че много от темите в този форум се разглеждат опростено.Разочарована съм от това,което чета,включително и по настоящата тема /вж.разсъжденията на Трудовоправник/.Смятам да преустановя участието си във форума.Благодаря за подкрепата Ви.Надявам се,че ще имаме други възможности за обмяна на мисли и идеи.С искрени чувства- ТТТ.
ТТТ
 

Re: До ники,monteskio,hebigatsu

Мнениеот hebigatsu » 18 Юли 2003, 14:22

За ТТТ,
На ваше разположение. От линка ми можете да получите необходимата информация за връзка.
hebigatsu
Активен потребител
 
Мнения: 1008
Регистриран на: 19 Окт 2001, 19:42


Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 10 госта


cron