начало

Част от витражите в Съдебната палата осъмнаха като почернени Част от витражите в Съдебната палата осъмнаха като почернени

Трудово правна консултация

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Трудово правна консултация

Мнениеот Манол » 16 Юни 2003, 16:48

Имат ли право лица работещи на ненормиран работен ден ,на допълнителен платен годишен отпуск по чл.156 ал.2 КТ ако не са работели над редовното работно време както е посочено в чл.139 ал.4 изречение трето от КТ?
Има ли други изисквания за да се ползва допълнит.год.отпуск по чл.156 ал.2 КТ освен лицето да работи на ненормиран работен ден?
Предварително благодаря!
Манол
 

Re: Трудово правна консултация

Мнениеот Esi » 16 Юни 2003, 19:59

Според мен лицата не могат да ползват допълнителен отпуск ако не са работили над редовното работно време - тогава не възниква и правото им за компенсация с допълнителния отпуск - а имено това е идеята на закона.
Esi
 

Re: Трудово правна консултация

Мнениеот LОТ » 16 Юни 2003, 20:10

Добре е допълнителният год.отпуск да бъде уговорено в колективния труд.договор или в индивид.труд.договор. В ИТД наред с характера и мястото на рабта, трудовото възнаграждение, условията на работа и др. се уговарят и размера на отпуската(оновна и допълнителна). Тъй като ненормирания раб. ден съгласно чл.139 ал.4 от КТ се установява след консултации с представит. на раб. и служ., то при тези консултации се договаря и доп.плат. год.отпуск за ненормираното раб.време.
LОТ
 


Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 10 госта


cron