начало

Част от витражите в Съдебната палата осъмнаха като почернени Част от витражите в Съдебната палата осъмнаха като почернени

печатна грешка в съдебно решение

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


печатна грешка в съдебно решение

Мнениеот Трайков » 23 Май 2003, 13:23

По съдебен път предявих иск за 1420 лв. към предходния ми работодател за неизплатени заплати. Решението на съда от 12.7.2002 г. е да ми се изплати тази сума от предприятието. В заключението на съда е допусната печатна грешка: сумата е записана като 142,00 лв (вместо 1420,00 лв). Интересно е, че сумата не е записана словом, а само цифром.
Адвокатът ми се подписва, че е запознат с решението и че е съгласен с него. Т.е. изобщо не е видял печатната грешка. Срокът за обжалване на решението е изтекъл 2 седмици след това, или на 26.7.2002 г.
Какво мога да направя, за да се коригира реално неизплатената ми сума 1420 лв. от работни заплати?
Трайков
 

Re: печатна грешка в съдебно решение

Мнениеот ivan ivanov » 23 Май 2003, 13:54

Vashiiat advokat e triabvalo da proveri reshenieto v denia na poluchavaneto, za da poiska popravkata mu oshte na miasto. Taka stava po-lesno.
Mojete da poiskate popravka na greshkata, stiga da ne se kasae za vasha greshka. Ne ste ogranichen v srok, no bez popraven tekst ne mojete da si iskate vyznagrajdenieto.
ivan ivanov
 

Re: печатна грешка в съдебно решение

Мнениеот donna » 24 Май 2003, 09:19

Не е страшно ,поискайте поправка на явна фактическа грешка ,става с молба до съда постановил решението . Разбира се молбата трябва да е с препис за ответника ,ще ви призоват в съдебно заседание . След като се установи грешката съда постановява решение за поправка .
Държавна такса не се дължи .
donna
Старши потребител
 
Мнения: 5350
Регистриран на: 10 Яну 2003, 19:58
Местоположение: Свищов

грешка в съдебно решение

Мнениеот juris » 26 Май 2003, 23:05

След като във Вашата искова молба е записана вярната сума,не е проблем,че адвокатът,както се изразявате,се е подписал,че е запознат с решението /най-вероятно имате предвид,че той е подписал,че знае за решението с оглед на по-бързото му влизане в сила/.И да се е подписал,и да не се е подписал,грешката на съда ще се отстрани по реда предвиден в ГПК за такива случаи: "поправка на явна /очевидна/ фактическа грешка" по Ваша молба.За жалост ще трябва да изчакате да се проведе съдебно заседание,изискуемо,за да може съдът да постанови решение за отстраняване на допуснатата грешка.Не е възможно да се издаде изпълнителен лист за вярната сума преди решението за поправка на явна фактическа грешка да се постанови и влезе в сила.
juris
Младши потребител
 
Мнения: 93
Регистриран на: 28 Яну 2004, 15:33


Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта


cron