начало

ВКС ще тълкува дали и кога е допустимо разгласяване на материали от разследванията ВКС ще тълкува дали и кога е допустимо разгласяване на материали от разследванията

nenormirano rabotno vreme

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


nenormirano rabotno vreme

Мнениеот Вела » 10 Апр 2003, 16:13

Моля за съвет - при ненормирано работно време колко време след фиксирания край на работното време има право Работодателят да задържа Служителя, а също има ли право да го кара да работи под надслов "ненормирано работно време" и в почивни и в празнични дни - според мен това е извънреден труд - който е забранен
благодаря предварително
Вела
 

Re: nenormirano rabotno vreme

Мнениеот ЕВР » 10 Апр 2003, 22:58

Има право да задържи служителя до приключване на вече започнатата преди изтичането на фиксираното време работа. Наистина извънреден труд е този, полаган извън работното време и извън рамките на ненормираното такова, но няма пречка да се работи извънредно - стига да е съобразен с изискванията на КТ.
ЕВР
 

Re: nenormirano rabotno vreme

Мнениеот Вела » 11 Апр 2003, 12:23

благодаря на ЕБП за съвета
Вела
 


Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron