начало

ВКС ще тълкува дали и кога е допустимо разгласяване на материали от разследванията ВКС ще тълкува дали и кога е допустимо разгласяване на материали от разследванията

Моля за съвет - при ненормирано работно време

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Моля за съвет - при ненормирано работно време

Мнениеот Вела » 10 Апр 2003, 15:04

Моля за съвет - при ненормирано работно време до колко часа след определеното по принцип работно време има право работодателят да задържа работника, и то за да му изпълни служителя лични задачи,
и има ли право да го кара да работи и през почивните дни - това не се ли води извънреден труд, който е забранен,
Вела
 

Re: molba za savet

Мнениеот Esi » 13 Апр 2003, 18:59

Ненормиран работен ден означава, че характерът на работата изисква да се свърши без да се прекъсва и работодателят Ви наистина може да ви задържа след изтичане на редовното работно време, като Ви компенсира за това - с допълнителен платен годишен отпуск.Това не е извънреден труд. Извънред е само ако работите през почивните дни.
Esi
 

Re: molba za savet

Мнениеот Вела » 13 Май 2003, 16:39

blagodaria za otzivchivostta na esi i minavashta,
gb - prav si za grubostta che ia ima, kadeto ima i slabost - ochevidno imash slabosti v obshtuvaneto
Вела
 


Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron