Страница 1 от 1

ЮРИСКОНСУЛТ-ЗАПЛАТА-КОЛКО ????

МнениеПубликувано на: 04 Апр 2003, 10:51
от РАК
Взимам 500 лв. брутно трудово възнаграждение като юрисконсулт към голям български завод и шефа ми твърди, че това е достатъчно. Аз не съм съгласен с него и настоявам за увеличение.
ВЪПРОС Каква според вас трябва да бъде заплатата на юрисконсулт към печеливше предприятие с 500 човека персонал.

Re: ЮРИСКОНСУЛТ-ЗАПЛАТА-КОЛКО ????

МнениеПубликувано на: 04 Апр 2003, 12:37
от madiken
Kolega, razbiram problema Vi i Vi suchuvstvam, no kakvo ochakvate ot nas?
Imate dve alternativi-ili da uspeete da ubedite shefa si da Vi uvelichi zaplatata, ili da si potursite i namerite druga rabota,koiato Vi udovletvoriava. I v dvata sluchaia vsichko e vuv vashite rutse.
Inache ste napulno prav, zaplatata e niska.

Re: ЮРИСКОНСУЛТ-ЗАПЛАТА-КОЛКО ????

МнениеПубликувано на: 04 Апр 2003, 13:59
от Deyan_M
А какво да кажат тези, които работят като юрисконсулти в повечето от държавните администрации. Единният класификатор за длъжностите в администрацията ясно може да ви отговори на този въпрос:-) Т.е. колегите са доста по-зле платени от Вас. Не казвам, че не заслужавате повече пари, но явно доста хора не си дават сметка колко отговорна и напрегната е работата на юрисконсулта.Е, поне при мен е така:-)
Дори държавата принизява тази длъжност, като в посочения по-горе класификатор, юриста и счетоводителя са поставени на глух коловоз! Според мен, юрисконсулта /юрисконсултите/ трябва да са в йерархията на определената администрация или частно предприятие, непросредствено сле нейното /неговото/ ръководство-както по статус, така и по заплащане. Изключвам разбира се някои дружества, където съдружниците е нормално да взимат по-големия пай. Въпроса касае администрацията на съответната структура.

Re: ЮРИСКОНСУЛТ-ЗАПЛАТА-КОЛКО ????

МнениеПубликувано на: 07 Апр 2003, 11:43
от hebigatsu
Като не искат да ви увеличат заплатата - договорете си отделно възнаграждение за всички дейности, които изискват процесуално представителство.