Страница 1 от 1

Отпуск по време на епидемия

МнениеПубликувано на: 19 Дек 2002, 19:29
от Севдалина Маринова
През периода 15-19 ноември в град Добрич бе обявена грипна ваканция. Учениците трябваше да пазят домовете, да не излизат навън, защото вирусите им бяха обявили война. Учителите.... Ето тук изникна проблемът. Какво да правят те? Да си подадат молба за три дни платен годишен отпуск, като декларират: "Отпуска ще прекарам в леглото." Да си спестят този отпуск за лятото и да ходят на училище т.е. да дават дежурства с основна задача унищожаване грипните вируси със силна домашна гроздова/кайсиева/плодова...без значение. Да си отидат вкъщи, а трите дни да бъдат обявени за служебен отпуск. Не е ли нормално този отпуск наистина да бъде служебен, без да се отнемат дни от полагаемия платен годишен отпуск?

Re: Отпуск по време на епидемия

МнениеПубликувано на: 21 Дек 2002, 19:04
от politkomisar
Mislq 4e se e slu4ila standartnata praktika da se otu4vat tezi dni-primerno v subotite.Ako ne se e slu4ila interesno.Veseli praznici.

Re: Отпуск по време на епидемия

МнениеПубликувано на: 29 Дек 2002, 14:32
от Севдалина Маринова
Благодаря за отзивчивостта! Драги politkomisar, само Вие се отзовахте и опитахте да дадете отговор на този въпрос. Това със съботните дни действително е практика, ако се отнася за студени дни и невъзможност да се подсигури гориво за училищата. Ако тази епидемия продължи 2-3 седмици? Ще са необходими 20-25 съботи, в които да се отучват изгубените часове. Ако това е невъзможно да се осъществи???? Какво следва? Все си мисля, че трябва да има някакъв нормативен документ, който да регламентира подобни обективни престои на учители и ученици. Ако няма, значи отново някой 'горе'трябва да каже какво се случва в подобни ситуации. Весели празници!!!