начало

ВКС ще тълкува дали и кога е допустимо разгласяване на материали от разследванията ВКС ще тълкува дали и кога е допустимо разгласяване на материали от разследванията

Държавен служител

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Държавен служител

Мнениеот Гошо » 29 Окт 2002, 18:19

Офицерите и сержантите от МВР имат статут на държавни служители, а офицерите и сержантите от Главна дирекция "Главно управление на местата за лишаване от свобода" се ползват с техните права. ( параграф 5 от преходните и заключителни разпоредби на Закона за МВР )

Офицерите и сержантите от ГД "ГУМЛС" имат ли статут на държавни служители?

Предварително благодаря!
Гошо
 

Re: Държавен служител

Мнениеот държавен служител » 29 Окт 2002, 20:29

Прилагат се:
цитирания от Вас параграф 5 от преходните и заключителни разпоредби на Закона за МВР, чл. 2. (1) от Закона за държавния служител ("Държавен служител е лице, което заема платена длъжност в администрацията, както и лице, на което специален закон предоставя статут на държавен служител при спазване на изискванията на този закон.), Закона за изпълнение на наказанията - чл. 6 ("Министерството на правосъдието осъществява ръководството на местата за лишаване от свобода чрез Главна дирекция ГУМЛС."), както и Единния класификатор на длъжностите в администрацията.
Така че отговорът е да, имат статут на държавни служители.
държавен служител
 

Re: Държавен служител

Мнениеот bgjurist » 08 Ное 2002, 19:17

Да!
bgjurist
Потребител
 
Мнения: 966
Регистриран на: 11 Сеп 2002, 14:11

Re: Държавен служител

Мнениеот 777 » 10 Ное 2002, 11:47

Да, вижте Закона за държавния служител.
777
 


Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта


cron