начало

Проблемите с ЕИСС станаха тема при избори за председатели на съдилищата Проблемите с ЕИСС станаха тема при избори за председатели на съдилищата

С4етожодител-наказ. отговорност

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


С4етожодител-наказ. отговорност

Мнениеот Господинов » 28 Окт 2002, 10:20

В нашето дружество съкратихме счетоводителя по чл.328.т.2. След изтичане на срока на предизжестието му, той отказва да предаде инвентарната книга на друйеството, приемо-предавателни протоколи за имущество заведено по хора и обекти, своето досие , както и други счетоводни документи. Моля кажете ми какаж е пътят за да се реши проблема и да се търси отгожорност от този човек, за да можем да върнем документите си, а и той да получи някакео наказание за своето своеволие. Благодариа за помоща Молия , бъдете по -подробни, туй като не сам юрист.
Господинов
 

Re: С4етожодител-наказ. отговорност

Мнениеот bgjurist » 08 Ное 2002, 19:22

Най-напред е необходимо да се направи искане от съда. При уважаване на искането следва да се сезира съдия-изпълнител, за да може да се вземат нужните документи от субекта. не ви съветвам да тръгвате направо по наказателноправен ред, защото, ако не успете да докажете прегрешението му, той може да образува /чрез прокуратурата/ срещу вас дело за набедяване, и то - квалифицирания състав.
bgjurist
Потребител
 
Мнения: 966
Регистриран на: 11 Сеп 2002, 14:11


Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 8 госта


cron