Страница 1 от 1

Служебни бележки и удостоветения.

МнениеПубликувано на: 27 Ное 2020, 22:13
от svetlasv
Привет!
През три години с устна заповед ни задължават да представяме служебна бележка от психодиспансера, че не се водим на отчет; от съда-свидетелство за съдимост; от НСС, че не сме следствени. Попълваме и декларации за вярност на данните. При постъпване сме подали тези документи и проучени 1 месец. Изпълнителният директор твърди, че специализираните служби го изискват. Аз съм трета категория на труд, касиер в метрото. Смятам, че ДАНС могат по служебен път да изискат тази информация от службите. Не знам към коя инстанция да се обърна, на какъв документ да се позова. Моят случай вписва ли се в долния текст?
"Ако искате от служителя допълнителни данни от чувствително естество, трябва да получите съгласието му/ѝ за събирането и обработката на тези данни, като го информирате за какви цели са ви необходими и колко време ще ги съхранявате. Служителят има право да откаже да предостави данните."
Освен това до 21 декември мерките са затегнати. На три опашки, навън на дистанция, какъв смисъл има!!!
Ще бъда много благодарна, ако ми помогнете с информация къде е запидсно кои категории служители и работници да се проверяват периодично.

Re: Служебни бележки и удостоветения.

МнениеПубликувано на: 28 Ное 2020, 00:17
от TheOldMan
Предполагам че цялата тая бумащина идва от това, че Метрополитен - София е "стратегически обект от национално значение", демек е приравнен към АЕЦ Козлодуй, Арсенал - Казанлък и подобни обекти.

Re: Служебни бележки и удостоветения.

МнениеПубликувано на: 03 Дек 2020, 16:45
от svetlasv
Така казват, но ДАНС би трвявало да има достъп до всякаква информация. Над тях е само небето. Дали американските граждани носят бележки ФБР или ЦРУ?! Не знам нашата агенция с кои функции се покрива.