начало

От понеделник приемат документи в конкурса за преместване в районните прокуратури От понеделник приемат документи в конкурса за преместване в районните прокуратури

Въпрос за обезщетение за безработица

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Въпрос за обезщетение за безработица

Мнениеот npanayotov » 17 Сеп 2020, 15:11

Здравейте. Мисля да напускам работа и да се възползвам от пълното обезщетение за безработица, но не съм много наясно как това да стане. В момента съм на 3 трудови договора - един основен на 8 часа и два допълнителни - на по 2 часа. Освен това съм регистриран като самоусигуряващо лице на свободна практика, но дейноста ми е временно спряна.
Дали ще стане да напусна основната си работа по взаимно съгласие, а след това при допълнителните трудови договори да ме съкратят (с тях няма да имам проблем да ме съкратят ако поискам)? Съкращаването при допълнителен трудов договор на 2 часа основание ли е да взимам пълния размер на обезщетението?
npanayotov
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 17 Сеп 2015, 13:31

Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 9 госта


cron