начало

Работодател може да разреши на служителите си дискретни религиозни символи, но да забрани забрадки Работодател може да разреши на служителите си дискретни религиозни символи, но да забрани забрадки

Закон за държавния служител-чл.7(2)

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Закон за държавния служител-чл.7(2)

Мнениеот diromi » 30 Апр 2020, 15:07

Интересува ме тълкуването на чл.7 от Закона за държавния служител по отношение на йерархичната връзка на ръководство и контрол между лица роднини по съребрена линия.Възможно ли е да кандидатствам за работа на длъжност началник отдел,ако мой роднина по съребрена линия вече работи там на високо управленско ниво,а именно секретар и доколко съществува йерархична връзка на ръководство и контрол между нас, в случай че на следващо ниво в йерархичната структура има директор на дирекция,който именно е пряко подчинен на секретаря,а не началника на отдела.Според мен йерархичната връзка би била с друго лице,с директора на съответната дирекция,или греша?Друг е въпроса как в длъжностната характеристика работодателя изяснява на коя друга длъжност е подчинена,ведно с всички останали задължения и характеристики на длъжността,в което виждам основание за правилното тълкувание на йерархичната връзка.
diromi
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 29 Апр 2020, 21:09

Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 госта


cron