Страница 1 от 1

нова фирма

МнениеПубликувано на: 31 Мар 2020, 20:24
от danko54
Работя в охранителна фирма! Нова фирма сменя старата. Трябва ли издаването на нови документи за работа за постъпване на работа или новата фирма трябва да ги изиска от старата , още повече собственика е един и същ? Всички служители оставаме в новата фирма!

Re: нова фирма

МнениеПубликувано на: 31 Мар 2020, 23:06
от danko54
Уточнение: не сме подписали нищо от старата фирма , а от новата ни бяха предоставени редица документи за подписване - ТД , дл.характеристика и т.н.!

Re: нова фирма

МнениеПубликувано на: 31 Мар 2020, 23:12
от ivan_lawyer
Трябва да се променят договорите, с които сте назначени, Трудовата книжка се заверява задължително от старата фирма - зависи - купили ли са фирмата, точно как става - канцеларията да се оправят - счетоводна е темата.

Не е лошо - ако имате разрешително носене оръжие - да се види старото - ако не е за целите на старата фирма, ок.

Всичко, което носи името на старата фирма е хубаво да бъде сменено.
Най-важното Ви - набавете си всякакви документи за пенсия - не че сте засилили, просто съм работил във фабрика, която затвори и всичко трупахме аз и Прокуриста на тавана - в един склад - като документи, пък после - архив - някакъв Държавен архив, по едно време ни писна и тази работа, пък зарязахме на всички всичко - става въпрос - все едно да си търсиш сега военната книжка - то няма военни окръжия, не знам.

Re: нова фирма

МнениеПубликувано на: 03 Апр 2020, 16:09
от danko54
Имам оръжие и разрешително за съхранени и носене , но в тази фирма няма нужда от оръжие! Има един въпрос , който моля да обсъдим - старата фирма ни дължи заплати за два месеца - как стои въпроса за получаването им? От нея ни вопъл , ни стон - абсолютно нищо и за нищо!

Re: нова фирма

МнениеПубликувано на: 03 Апр 2020, 23:03
от jhoro
Щом има две фирми - това са две отделни юридически лица. Нищо, че собственика е един и същ.
Процедурата е същата, както ако напуснете на едно място и постъпите на друго, съвсем различно. Предизвестие (евентуално), заповед за прекратяване на ТД, УП-2 и УП-3, извлечение от документите за изплатените или неизплатените трудови възнаграждения и обезщетения ...
В новата фирма се започва цялата документация „на чисто“. От старата може да се искат документи за справка - например, за ползван платен годишен отпуск.
ivan_lawyer написа:Не е лошо - ако имате разрешително носене оръжие - да се види старото - ако не е за целите на старата фирма, ок.

Доколкото знам - разрешителното е лично!
ivan_lawyer написа:Най-важното Ви - набавете си всякакви документи за пенсия ...

Не е само за пенсия - при изгубена/унищожена трудова книжка, нова се издава от ИТ въз основа точно на УП-2 и УП-3.