начало

Извънредната обстановка се удължава до края на юли Извънредната обстановка се удължава до края на юли

Напускане по чл.327 т.3

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Напускане по чл.327 т.3

Мнениеот vgeorg » 31 Авг 2019, 10:30

Здравейте!
Моля за съвет относно следния казус:
От две години работя на постоянен трудов договор в едно училище на длъжност учител по информатика и информационни технологии. Тъй като приемът ни през последните години беше сериозно намален, часовете по ИТ станаха недостатъчни за покриване на норматива ми. Директорката обаче е решила да ми даде часове по учебна практика в сферата на компютърните науки и с това да попълни норматива ми. Проблемът е, че аз не се чувствам подготвена да поема тези предмети, още повече, че учениците следва да държат държавен изпит по тях и не бих искала да се провалят заради мен. Казах на директорката, че не съм съгласна с тази промяна, но отговорът беше, че няма норматив и това е решението. Въпросът ми е, ако не стигнем до взаимно съгласие, дали мога да напусна работа по чл.327 т.3 за промяна характера на работата, т.к. съм назначена като учител по информатика и информационни технологии (което е общообразователен предмет), а сега се иска от мен да преподавам по задължителна професионална подготовка. Не съм подписвала никакви допълнителни споразумения към договора, т.к. все още съм отпуска до 02.09., но най-вероятно още в понеделник ще ми връчат документите за подпис. Имам ли право да не подпиша? Ако поискам да напусна по горепосочения член, има ли право да ми откаже?
Благодаря предварително на всички отзовали се!
vgeorg
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 31 Авг 2019, 10:21

Re: Напускане по чл.327 т.3

Мнениеот jhoro » 02 Сеп 2019, 20:44

vgeorg написа:Имам ли право да не подпиша?
Ако поискам да напусна по горепосочения член, има ли право да ми откаже?

Пазбира се, че имате право да не подпишете анекса - нали затова е договор.
Ако ви откажат „Прекратяване на трудовия договор от работника или служителя без предизвестие“ по чл. 327, можете да си подадете предизвестие по чл. 326, да си го отработите и да напуснете.
jhoro
Активен потребител
 
Мнения: 1264
Регистриран на: 05 Окт 2006, 11:58

Re: Напускане по чл.327 т.3

Мнениеот vgeorg » 03 Сеп 2019, 12:37

Благодаря за отговора! Развоят на събитията предстои.
vgeorg
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 31 Авг 2019, 10:21


Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 госта


cron