начало

Сблъсъци и арести „подгряха“ масовото плажуване в „Росенец“ Сблъсъци и арести „подгряха“ масовото плажуване в „Росенец“

Граждански или друг вид договор?

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Граждански или друг вид договор?

Мнениеот milkoo » 20 Авг 2019, 14:28

Здравейте, имам нужда малко от помощ.

Имам малка фирма, в която си работя сам в момента. От време на време ми се налага да ползвам услуги на различни хора на които възлагам различни неща. Хора които най-често работят някъде и в свободното си време примерно копирайтъри, преводачи, дизайнери или нещо друго за което си плащам.

Та въпроса ми е:
Искам да бъда изряден до колкото се може и при всяко такова възлагане да се сключва някакъв договор между фирмата и човека (физическото лице) за определената работа. По този начин да си защитим взаимно правата по някакъв начин.
Какъв е най-удачният вариант според вас? Аз съм чувал за граждански договор четох из нета но не съм на пълно наясно или има и друг вариант който бихте ми препоръчали?

Ако варианта е граждански договор, можете ли да ми препоръчате някой който може да ми изготви такъв договор.
milkoo
Младши потребител
 
Мнения: 10
Регистриран на: 23 Юни 2016, 09:55

Re: Граждански или друг вид договор?

Мнениеот ykovachev » 20 Авг 2019, 14:44

Ами Вие и досега реално си работите с "граждански" договори - разбирате се с хората какво да се направи, правят го, плащате. Не е нужно договорът да е в писмена форма, за да съществува. Но ако смятате, че има полза нещата да се напишат черно на бяло (и ония, хакнатите, да приберат едни данъци и осигуровки по договорите), няма проблем. Водещ критерий за това, дали да сключвате писмен договор за дадена работа трябва да са думите преди скобите в предишното изречение.
Не знам кого да Ви препоръчам, но не ползвайте счетоводител да Ви го твори, както не бихте ползвали музикант да Ви проектира сграда ;) Юрист Ви трябва.
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
ykovachev
Активен потребител
 
Мнения: 1908
Регистриран на: 27 Сеп 2005, 12:27


Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron