начало

Непълнолетните да бъдат задържани най-много за 1 година, а делата им да се гледат приоритетно Непълнолетните да бъдат задържани най-много за 1 година, а делата им да се гледат приоритетно

Пари в чужбина - Макрон и Меркел

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Пари в чужбина - Макрон и Меркел

Мнениеот s_777 » 03 Авг 2019, 16:31

Здравейте,
На мой познат работещ към българска транспортна фирма в Швейцария и Германия бяха преведени по банкова му сметка 1000 евро при заминаването. Престоят зад граница беше за период от 2 седмици, като въпросът ми е дали при завръщането си в България работника е длъжен да върне 1000-те евро или част от тях на фирмата, която го е наела. Може би статуса има връзка с нововъведенията на Макрон и Меркел за българските транспортни работници в чужбина.
Другото което ме интересува е дали българските работници в транспортният бизнес трябва да получават еквивалента на заплатата в същият сектор на страната в която работят.
Благодаря за отделеното време!
s_777
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 03 Авг 2019, 16:07

Re: Пари в чужбина - Макрон и Меркел

Мнениеот doudoned » 07 Авг 2019, 12:57

Не посочвате на какво основание, под каква форма, са му преведени тези 1000 евро. Ако няма валидно правно основание или то е отпаднало, връщането на сумата се дължи на общо основание.
doudoned
Младши потребител
 
Мнения: 32
Регистриран на: 21 Сеп 2001, 10:04


Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 6 госта


cron