начало

Цацаров на въпроса ще става ли шеф на КПКОНПИ: Ако имам планове, ще ги научите официално Цацаров на въпроса ще става ли шеф на КПКОНПИ: Ако имам планове, ще ги научите официално

Работно време по време на командировка без нощувка

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Работно време по време на командировка без нощувка

Мнениеот iliyamar » 03 Юни 2019, 18:34

Назначен съм на трудов договор с нормиран работен ден от 8.00 до 17.00 часа в град А. Работодателя изисква от мен да започвам работа в населено място Б (намира се на около 100км от град А) от 8.00 и да приключвам в 17.00, позовавайки се на това, че времето за пътуване не влиза в работното време. Използвам служебен автомобил, който шофирам аз и често превозвам материали и/или работници в интервала 6:30-8.00.
Въпросите, които имам са следните:
1. Може ли работодателя да ме принуди да замина за командировка от град А преди началото на работния ми ден?
2.Възможно ли е да претендирам за извънреден труд за часовете извън работното време в които шофирам сл. автомобил и превозвам, хора и материали? Основната ми професия няма нищо общо с шофирането.
iliyamar
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 11 Май 2009, 18:38

Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта


cron