начало

От 14 юли Гърция ще изисква от влизащите от България отрицателен PCR тест От 14 юли Гърция ще изисква от влизащите от България отрицателен PCR тест

Работно време по време на командировка без нощувка

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Работно време по време на командировка без нощувка

Мнениеот iliyamar » 03 Юни 2019, 18:34

Назначен съм на трудов договор с нормиран работен ден от 8.00 до 17.00 часа в град А. Работодателя изисква от мен да започвам работа в населено място Б (намира се на около 100км от град А) от 8.00 и да приключвам в 17.00, позовавайки се на това, че времето за пътуване не влиза в работното време. Използвам служебен автомобил, който шофирам аз и често превозвам материали и/или работници в интервала 6:30-8.00.
Въпросите, които имам са следните:
1. Може ли работодателя да ме принуди да замина за командировка от град А преди началото на работния ми ден?
2.Възможно ли е да претендирам за извънреден труд за часовете извън работното време в които шофирам сл. автомобил и превозвам, хора и материали? Основната ми професия няма нищо общо с шофирането.
iliyamar
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 11 Май 2009, 18:38

Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 2 госта


cron