начало

ВКС: Само с отказ за доброволна делба не се отблъсква владението на останалите наследници ВКС: Само с отказ за доброволна делба не се отблъсква владението на останалите наследници

Последици от възстановяване на длъжност

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Последици от възстановяване на длъжност

Мнениеот obarkan » 05 Апр 2019, 16:18

Моля за малко помощ. Лицето е предявило искове за признаване на уволнението за незаконно и неговата отмяна и възстановяване на предишната работа (чл.344, ал.1 и 2 КТ). Исковете са уважени. Не е предявило иск за обезщетение за времето, през което е останал без работа поради уволнението. Въпросът ми е, когато лицето бъде възстановено на предишната работа, трябва ли да му се изплати трудово възнаграждение за времето от уволнението до възстановяването? Знам, че за това време му се дължат и плащат осигуровки, за времето има право на отпуск, прави се поправка в трудовата книжка, но ТВ? Благодаря предварително на отзовалите се.
obarkan
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 05 Апр 2019, 16:05

Re: Последици от възстановяване на длъжност

Мнениеот neutralen » 05 Апр 2019, 19:03

Без да предяви иск няма да получи нищо. И не е ТВ а обезщетение. ТВ се дължи за положен труд...
neutralen
Активен потребител
 
Мнения: 2624
Регистриран на: 12 Фев 2012, 22:03

Re: Последици от възстановяване на длъжност

Мнениеот izmar » 02 Юли 2019, 16:25

Здравейте, колеги! Имам сложен за мен казус относно възстановяване на работа от ВКС на работник на длъжност на която е бил възстановен преди това друг работник,чието уволнение също е признато за незаконно от съда. Въпросът ми кой от двамата се счита за титуляр на длъжността и за кого може да се приложи разпоредбата на чл.328,ал.1,т. 8 от КТ? Не намерих съдебна практика по въпроса. Според мен първият, който е заемал длъжността трябва да остане на работа, възстановеният след това трябва да се допусне на работа и да се приложи след това разпоредбата или за съкращаване на щат или чл.328, т.8. Помощ!!! :roll:
izmar
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 02 Юли 2019, 16:10


Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron