начало

От 14 юли Гърция ще изисква от влизащите от България отрицателен PCR тест От 14 юли Гърция ще изисква от влизащите от България отрицателен PCR тест

Физическо лице, свободна професия или ООД за Франчайз?

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Физическо лице, свободна професия или ООД за Франчайз?

Мнениеот gayle » 11 Мар 2019, 17:20

Здравейте!
От 19 години живея в чужбина, но искам да се върна в България (да, знам, мазохистично! :P ) и да открия образователен център като франчайзополучател на немски франчайз. Франчайзът изизсква договор с мен като частно / физическо лице, но аз искам да мога да наемам други хора, ако се наложи (дай Боже да се стигне до там!). Малката подробност е, че не съм работила никога в България, и съответно имам да декларирам сумати неща. Основният ми въпрос сега е, изисква ли се нещо, за да получа статут на "физическо лице"? Имам адрес и ЕГН в България, но съм се осигурявала чрез работодателите си в чужбина.

Благодаря предварително!
gayle
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 11 Мар 2019, 17:01

Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron