начало

Международният съюз на съдебните изпълнители писа на българския парламент Международният съюз на съдебните изпълнители писа на българския парламент

Неизпълнение на съдебно Решение по Тр.правно отношение

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Неизпълнение на съдебно Решение по Тр.правно отношение

Мнениеот krist63 » 07 Мар 2019, 17:13

Здравейте.
Имам влязло в сила на 28.12.2018г. Съдебно решение, с които се отменя уволнението ми като незаконно по чл.344., т.1, ал.1 от КТ, извършено със заповед за прекратяване на Тр.договор - дело №810/2018г. на Несебърски Районен Съд. Датата на връчване на заповедта обявена за незаконна е 12.06.2018г.
Впоследствие се Иска от съда тълкователно Решение, съдът да посочи коректна дата за точното прекратяване на договора и съдът отхвърля тълкуването и посочва че Ответника трябва да спазва КТ.

Днес получавам от Работодателя - Заповед от 28.02.2019г. за изменение и допълнение на заповедта, която съдът е обявил за незаконна. Изменят датата на прекратяването - 17.06.2018г. а такава дата не е указана от съда и липсва в решението, а основанието се посочва чл.346 което се отнася само за вписване за отмяна на уволнението от КТ и са посочени че са дадени указания от съда - липсващи такива указания в Решението. В случая новата Заповед е с 8 месеца след посочената дата в нея и Работодателят не спазва Влязлото в сила Решение.
Не съм възстановен на Работа защото не съм го поискал и както ми отговориха в друга тема, би следвало да се прекрати Тр.Договор на 28.12.2018г. когато е влязло Решението в сила по чл. 325, ал.1 т.2 от КТ първо изречение.

В случая се получава неизпълнение на влязло в сила съдебно Решение, Работодателя по своя инициатива си пише нова дата 17.06.2018г. изпраща и уведомление до НАП с невярно съдържание - неспазване на Решението.

Завел съм иск за обещетение по чл. 225, ал.1 от КТ, нямам още писмен отговор и мисля за направя присъединителен иск по новата заповед и да искам отмяната и.

Въпросът ми е да сезирам ли и Инспекция по Труда за неспазване на влязлото в сила съдебно решение, от кога ще тече двумесечния срок за оспорване на новата допълнена заповед - от днешната дата, когато съм я получил или от посоченото ново уволнение 17.06.2018г.
Има ли право да се издава Заповед за прекратяване на Тр.Договор без указания на ИТ с осем месечно закъснение?
Има ли предпоставка да сезирам Прокуратура по чл.296 ал.1 от НК - осуетяване по какъвто и да е начин изпълнението на съдебно решение?
Работодателят е нарушил и чл.344, ал.2 от КТ, защото е отменил и изменил заповед след като съм подал Иск, още повече след влязло в сила Решение и обявена за незаконна.
Съдът не е дал указания за издаване и допълнение към незаконната заповед.
Може ли да се иска обявяването на Допълнителната Заповед за Нищожна, защото е посочена че е към обявената за незаконна Заповед за прекратяване?
krist63
Младши потребител
 
Мнения: 35
Регистриран на: 07 Ное 2005, 16:03

Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта


cron