начало

Маските на открито са задължителни, когато не може да се спази дистанция от 1,5 метра Маските на открито са задължителни, когато не може да се спази дистанция от 1,5 метра

Работа за чуждестранна фирма - тр. стаж, осигуровки

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Работа за чуждестранна фирма - тр. стаж, осигуровки

Мнениеот georgiev444 » 01 Мар 2019, 16:34

Здравейте, колеги,

Имам предложение да работя за компания, която е базирана в Кипър на постоянен трудов договор. Компанията не е регистрирана в търговския регистър и съответно не оперира под Българското законодателство.

Това е ситуацията. Бихте ли ми съдействали и обяснили повече следните неща:
1. Трудов стаж ще ми се води само след представяне на официални документи от Кипър след като приключа трудовоправните си отношения с компанията?
Ако съм разбрал правилно е възможно да се зачете трудов стаж стига той да е бил с Трудов договор според Кипърското законодателство. И евентуално трябва документ от техен орган, който да представя в България?

2. Трудовата ми книжка няма да бъде попълвана в този случай?
3. Може ли компанията да плаща всички данъци и осигуровки за дохода ми от чужбина в България (здравно осигуряване, пенсионно, към различните фондове и тн.)?
4. Оставайки в България и работейки за чуждестранна фирма ще имам ли всички права произтичащи от трудов договор в България (здравна каса, банкови услуги и кредити и тн.)?

Поздрави
georgiev444
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 01 Мар 2019, 16:23

Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 госта


cron