начало

1000 лв. глоба за кандидат за младши съдия, представил фалшиви препоръки от юристи пред ВСС 1000 лв. глоба за кандидат за младши съдия, представил фалшиви препоръки от юристи пред ВСС

лични предпазни средства при работа

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


лични предпазни средства при работа

Мнениеот nenko » 16 Фев 2019, 20:27

Здавейте,
Интересувам се при работа на стълба, над каква височина е задълйително да се използва сбруя и колко е минималната и максималната температура на околната среда, когато не трябва да се използва каска.
nenko
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 16 Фев 2019, 18:28

Re: лични предпазни средства при работа

Мнениеот ivozlivanov » 03 Окт 2019, 16:30

Здравей, прочети в Наредба 7 (за минималните изисквания за здравословни и безопасни условия на труд на работните места и при използване на работното оборудване) "Раздел III Специфични изисквания при използването на стълбите".
Поздрави.
ivozlivanov
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 03 Окт 2019, 15:20

Re: лични предпазни средства при работа

Мнениеот jhoro » 06 Окт 2019, 19:28

nenko написа:Здавейте,
Интересувам се при работа на стълба, над каква височина е задължително да се използва сбруя и колко е минималната и максималната температура на околната среда, когато не трябва да се използва каска.

По въпроса за стълбите - текста е само ...
Чл. 215з. Не се допуска:
14. работа от стълба на височина по-голяма от 3 m от основата на стълбата от лице, което не е закрепено посредством предпазен колан към здрава и сигурна конструкция.

Относно използването на ЛПС (защитни каски) - няма такъв вариант. При висока или ниска температура да не се ползва ЛПС.
Чл. 4. Лични предпазни средства се използват, когато рисковете не могат да бъдат избегнати или намалени в достатъчна степен чрез средства за колективна защита или посредством мерки, методи и процедури при организация на работата.

Просто работодателя трябва да осигури такива ЛПС (каски), които отговарят на нормите и изискванията за осигуряване на безопасност и опазване на здравето.
jhoro
Активен потребител
 
Мнения: 1656
Регистриран на: 05 Окт 2006, 11:58


Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 госта


cron