начало

Маските на открито – как „те ни лъжат, че ни пазят“ води до „ние ги лъжем, че ги носим“ Маските на открито – как „те ни лъжат, че ни пазят“ води до „ние ги лъжем, че ги носим“

лични предпазни средства при работа

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


лични предпазни средства при работа

Мнениеот nenko » 16 Фев 2019, 20:27

Здавейте,
Интересувам се при работа на стълба, над каква височина е задълйително да се използва сбруя и колко е минималната и максималната температура на околната среда, когато не трябва да се използва каска.
nenko
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 16 Фев 2019, 18:28

Re: лични предпазни средства при работа

Мнениеот ivozlivanov » 03 Окт 2019, 16:30

Здравей, прочети в Наредба 7 (за минималните изисквания за здравословни и безопасни условия на труд на работните места и при използване на работното оборудване) "Раздел III Специфични изисквания при използването на стълбите".
Поздрави.
ivozlivanov
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 03 Окт 2019, 15:20

Re: лични предпазни средства при работа

Мнениеот jhoro » 06 Окт 2019, 19:28

nenko написа:Здавейте,
Интересувам се при работа на стълба, над каква височина е задължително да се използва сбруя и колко е минималната и максималната температура на околната среда, когато не трябва да се използва каска.

По въпроса за стълбите - текста е само ...
Чл. 215з. Не се допуска:
14. работа от стълба на височина по-голяма от 3 m от основата на стълбата от лице, което не е закрепено посредством предпазен колан към здрава и сигурна конструкция.

Относно използването на ЛПС (защитни каски) - няма такъв вариант. При висока или ниска температура да не се ползва ЛПС.
Чл. 4. Лични предпазни средства се използват, когато рисковете не могат да бъдат избегнати или намалени в достатъчна степен чрез средства за колективна защита или посредством мерки, методи и процедури при организация на работата.

Просто работодателя трябва да осигури такива ЛПС (каски), които отговарят на нормите и изискванията за осигуряване на безопасност и опазване на здравето.
jhoro
Активен потребител
 
Мнения: 1738
Регистриран на: 05 Окт 2006, 11:58


Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 12 госта


cron