начало

Лилана излиза от ареста Лилана излиза от ареста

Уведомление съгласно чл. 130б за предстоящо сливане на фирми

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Уведомление съгласно чл. 130б за предстоящо сливане на фирми

Мнениеот stanislavslav » 01 Ное 2018, 20:07

Здравейте, преди седмица получих уведомление съгласно чл. 130б от Кодекса на труда за предстоящо вливане на фирмата, в която работя в друга. Трябва ли да подписвам нов договор с новата организация и какво би се случило ако откажа да подпиша такъв? Работя в частна фирма с около 150 служители, на постоянен ТД.
stanislavslav
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 24 Май 2018, 15:03

Re: Уведомление съгласно чл. 130б за предстоящо сливане на ф

Мнениеот svegrigorov » 01 Ное 2018, 23:18

Няма да подписваш нов трудов договор. Новият работодател поема правата и задълженията по трудовите договори.

Можеш да прекратиш трудовия си договор без предизвестие на основание чл. 327, т. 3а от КТ, когато в резултат на промяната на работодателя условията на труд значително се влошат. Влошаването засяга работната среда - преместване в работна среда с тежки и вредни условия, преминаване на смени, намаляване на заплатата или отпуските, преминаване на по-нискоквалифицирана работа и други, или правата ти - работно време, отпуски, трудово възнаграждение и други.
svegrigorov
Потребител
 
Мнения: 176
Регистриран на: 28 Юли 2014, 11:55


Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron