начало

Президентският съветник Пламен Узунов вече е с обвинение Президентският съветник Пламен Узунов вече е с обвинение

Добър адвокат трудово право за Варна

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Добър адвокат трудово право за Варна

Мнениеот user1966 » 14 Окт 2018, 23:58

Здравейте,
наскоро бях уволнен от работодателя си (незаконно) и смятам да си търся правата. Затова си търся си читав адвокат по трудово право, ако може да е от Варна но не е задължително. Делото не мисля че ще е от трудните (всички аргументи са в моя полза) но не бих желал да го изгубя.
Ще съм Ви задължен ако ме насочите към опитен юрист с които сте имали отношения и сте печелили дела.
И един малко страничен въпрос: Нормално ли е хонорара на юриста да бъде заплащан предварително без значение дали ще бъде спечелено делото, как мога да бъда сигурен че плащайки предварително адвокатът ще има интерес да спечели делото?
Благодаря предварително!
user1966
Нов потребител
 
Мнения: 7
Регистриран на: 14 Окт 2018, 22:49

Re: Добър адвокат трудово право за Варна

Мнениеот svegrigorov » 15 Окт 2018, 09:21

Чл. 2, ал. 3 от Наредба № 1 ОТ 9 юли 2004 г. за минималните размери на адвокатските възнаграждения гласи следното:
"Заплащането на възнаграждението по тази наредба е авансово и платимо към датата на сключване на договора за правна помощ. То може да бъде разсрочено на няколко вноски."

Адвокатът е задължен от закона (Закона за адвокатурата, Етичен кодекс на адвоката и т.н.) да защитава вашия интерес.
svegrigorov
Потребител
 
Мнения: 167
Регистриран на: 28 Юли 2014, 11:55

Re: Добър адвокат трудово право за Варна

Мнениеот ivan_lawyer » 15 Окт 2018, 11:20

Трябва да имате предвид, че повечето адвокати сме търчи-лъжи.
Правят се едни уж смислени консултации, след което, я заведе делото, я не - примери бол.

Адвокатът не трябва да е претоварен, ако е коректен - ще Ви каже от вратата - не мога. Тоест - търсите си свободен адвокат, поне да не е преангажиран, защото ще Ви вземе не само пари, но и ще изпързаля делото. Второто - трябва да имате постоянна обратна връзка - най-малко на две седмици, това е показател, че се работи.

Трябва да е хиена - тоест питбул, пускате го и захапва. Има една специфика с хонорарите, но не е етично, но пък и животът си е джунгла.

Трудовите дела се печелят, поне доскоро имаше такава тенденция, винаги да се отдава приоритет на малкият човек - в кавички разбира се, тоест служителят е неравнопоставен и т.н. Изборът е сложен, но не се доверявайте на лъскави опаковки, адвокати с много лъскави офиси, едва ли ще Ви обърнат внимание. Тоест, наличието на много персонал, не-знам какви си регионални офиси, поделения, дъра-бъра.


Шмугнете се някак чрез роднини - на мен, нищо, че съм адвокат, като млад ми се е налагало да търся адвокати и намерих доста читав чрез роднините - по препоръка един вид, от рода на "този ме оправи".
ivan_lawyer
Активен потребител
 
Мнения: 4889
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46


Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта


cron