начало

Срокът за повишаване по вече приключен конкурс да започва да тече от решението на ВСС Срокът за повишаване по вече приключен конкурс да започва да тече от решението на ВСС

Сумирано работно време

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Сумирано работно време

Мнениеот nedqlkow » 21 Ное 2017, 22:31

Здравейте,
предстои ми в идните няколко дни да взема решение дали имам желание да сключа трудов договор с предприятие. Това, което ме притеснява е, че прочетох в самия договор, че работният процес ще се извършва чрез така нареченото ''сумирано работно време''. Запознах се с въпросния термин, от който разбрах, че подписвайки такъв договор се съгласявам, че работната ми седмица би могла да продължи до 56 часа, което на практика ще рече, че едва ли не в някакъв момент може да ми се наложи да работя 7 дни по 8 часа или респективно да нямам никакви почивки.

Това, което ме интересува е как се формират почивките при такъв тип работа и разбрал ли съм правилно нещата?
nedqlkow
Младши потребител
 
Мнения: 12
Регистриран на: 02 Ное 2012, 20:57

Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron