начало

Зам.-председателката на ВКС Павлина Панова е номинирана за конституционен съдия Зам.-председателката на ВКС Павлина Панова е номинирана за конституционен съдия

прекъсване на мвайчинство

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


прекъсване на мвайчинство

Мнениеот tatyanailieva » 16 Ное 2017, 11:54

Здравейте!

Става въпрос за колежка педагог която работеше при нас назначена на трудов договор по Европейски проект до 31.08.2017 г. През този период тя излиза и ползва отпуск по майчинство. Трудовия договор бе прекратен от 01.09.2017 г. От 13.11.2017 г. тя започва отново работа при нас като педагог но вече назначена по бюджет прекъсвайки отпуска по майчинство който е ползвала. Какво е необходимо да направи работодателя в този случай, трябва ли да подава уведомление до НОИ (Приложение 12), или това задължение остава само за ползващия майчинството.
Има ли право на някакво обезщетение?
tatyanailieva
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 16 Ное 2017, 11:01

Re: прекъсване на мвайчинство

Мнениеот jhoro » 16 Ное 2017, 20:30

tatyanailieva написа:Какво е необходимо да направи работодателя в този случай, трябва ли да подава уведомление до НОИ (Приложение 12), или това задължение остава само за ползващия майчинството.
Има ли право на някакво обезщетение?


Ще цитирам НОИ
В срок до 3 работни дни от промяна на обстоятелствата, свързани с изплащането на паричните обезщетения за бременност и раждане, за отглеждане на малко дете и при осиновяване на дете от 2 до 5-годишна възраст, включително и при промяна на банковата сметка за изплащането им, осигурените лица представят на осигурителите нова декларация, приложение № 1 или ново заявление-декларация, приложения от № 2 до № 8 към НПОПДОО и съответните доказателства към тях.
В срок до 3 работни дни от получаване на декларацията или заявление-декларацията за промяна в обстоятелствата осигурителите, техните клонове и поделения и осигурителните каси представят в НОИ удостоверение, приложение № 9 или удостоверение, приложение № 10 с попълнен раздел ІІ “Удостоверявам следните промени в обстоятелствата” с данни относно промяната.
Самоосигуряващите се лица, дружествата, чрез които се осигуряват съдружниците в търговски дружества, собствениците на ЕООД и физическите лица – членове на неперсонифицирани дружества и осигурителните каси представят в НОИ ново удостоверение, приложение № 9 или ново удостоверение, приложение № 11 в срок до 3 работни дни от промяната на обстоятелствата, свързани с изплащането на паричното обезщетение.

Тоест - майката попълва тези формуляри и ги дава на работодателя, а последния го представя в НОИ.

Не разбрах - за какво обезщетение си мислите?
jhoro
Потребител
 
Мнения: 750
Регистриран на: 05 Окт 2006, 11:58


Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron