начало

Срокът за повишаване по вече приключен конкурс да започва да тече от решението на ВСС Срокът за повишаване по вече приключен конкурс да започва да тече от решението на ВСС

Прекратяване на срочен договор от работодателя-въпроса ми е-

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Прекратяване на срочен договор от работодателя-въпроса ми е-

Мнениеот stayslam » 14 Окт 2017, 21:29

Съжалявам но не успях да продължа ....
Та назначен съм на работа от 05. 09. 2017г.а днес 14.10.2017 ми казаха ,че съм освободен от работа и ми прекратяват договора (устно) без да ми предоставят заповед за прекратяване на договора.
Възнаграждение до този момент не съм получавал.
Как да постъпя и какви са правата ми?
Предварително Ви благодаря за евентуален отговор.
stayslam
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 14 Окт 2017, 20:29

Re: Прекратяване на срочен договор от работодателя-въпроса м

Мнениеот monteskio » 15 Окт 2017, 22:24

Здравейте,

При положение, че не са Ви връчили заповед за прекратяване на трудовия договор, Вие следва да продължите да работите при условията до този момент.

В случай, че работодателят Ви не Ви допуска до работа, то трябва да посетите Дирекция "Инспекция по труда" и да подадете сигнал, към който трябва да приложите копие от трудовия си договор и да опишете накратко ситуацията.

Относно изплащането на възнаграждението е от значение какво е записано в договора. Практика е да се заплаща на края на месеца следващ месеца, за който се отнася. Ето защо, тук трябва да прочетете внимателно трудовия Ви договор и да изчислите срока кога трябва да се плати и само в хипотеза ако е изтекъл разполагате с 3 възможности: да прекратите трудовия си договор без предизвестие - поради неплащане на възнаграждението; да подадете сигнал до Дирекция "Инспекция по труда" за извършване на проверка на работодателя Ви; да подадете в съд Заявление за издаване на Заповед за изпълнение по реда на чл. 410 от ГПК - с цел да си получите възнаграждението, което не Ви е платено.

Следва да имате предвид, че за пълноценна защита на Вашите интереси е необходимо да потърсите компетентна правна помощ от адвокат, който практикува в областта на Трудовото право, за да извърши горните действия.

Успех !
"Divide еt impera" !
monteskio
Активен потребител
 
Мнения: 1630
Регистриран на: 04 Юли 2003, 12:51
Местоположение: Варна


Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта


cron