начало

Милка Панчева беше назначена за зам.-председател на ВАС Милка Панчева беше назначена за зам.-председател на ВАС

Прекратяване на срочен договор от работодателя-въпроса ми е-

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Прекратяване на срочен договор от работодателя-въпроса ми е-

Мнениеот stayslam » 14 Окт 2017, 21:29

Съжалявам но не успях да продължа ....
Та назначен съм на работа от 05. 09. 2017г.а днес 14.10.2017 ми казаха ,че съм освободен от работа и ми прекратяват договора (устно) без да ми предоставят заповед за прекратяване на договора.
Възнаграждение до този момент не съм получавал.
Как да постъпя и какви са правата ми?
Предварително Ви благодаря за евентуален отговор.
stayslam
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 14 Окт 2017, 20:29

Re: Прекратяване на срочен договор от работодателя-въпроса м

Мнениеот monteskio » 15 Окт 2017, 22:24

Здравейте,

При положение, че не са Ви връчили заповед за прекратяване на трудовия договор, Вие следва да продължите да работите при условията до този момент.

В случай, че работодателят Ви не Ви допуска до работа, то трябва да посетите Дирекция "Инспекция по труда" и да подадете сигнал, към който трябва да приложите копие от трудовия си договор и да опишете накратко ситуацията.

Относно изплащането на възнаграждението е от значение какво е записано в договора. Практика е да се заплаща на края на месеца следващ месеца, за който се отнася. Ето защо, тук трябва да прочетете внимателно трудовия Ви договор и да изчислите срока кога трябва да се плати и само в хипотеза ако е изтекъл разполагате с 3 възможности: да прекратите трудовия си договор без предизвестие - поради неплащане на възнаграждението; да подадете сигнал до Дирекция "Инспекция по труда" за извършване на проверка на работодателя Ви; да подадете в съд Заявление за издаване на Заповед за изпълнение по реда на чл. 410 от ГПК - с цел да си получите възнаграждението, което не Ви е платено.

Следва да имате предвид, че за пълноценна защита на Вашите интереси е необходимо да потърсите компетентна правна помощ от адвокат, който практикува в областта на Трудовото право, за да извърши горните действия.

Успех !
"Divide еt impera" !
monteskio
Активен потребител
 
Мнения: 1630
Регистриран на: 04 Юли 2003, 12:51
Местоположение: Варна


Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron