начало
ВСС няма правила за отстояване на независимостта на съда, но работи по такива ВСС няма правила за отстояване на независимостта на съда, но работи по такива

ОТПУСКА ПО ПРОГРАМА СТАРТ В КАРИЕРАТА

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


ОТПУСКА ПО ПРОГРАМА СТАРТ В КАРИЕРАТА

Мнениеот milen19 » 12 Окт 2017, 19:59

Здравейте назначен съм като младши експерт в една община по програма старт в кариерата по чл.68 ал. 1 т. 1 от КТ. Преди това не съм работил никъде и нямам никакъв трудов стаж. Започнах работа на 20 февруари 2017г. и на 20 октомври 2017 г. правя 8 месеца трудов стаж и по кодекса на труда чл. 155 ал. 2 от КТ мога да ползвам платения си годишен отпуск след като придобия най - малко 8 месеца трудов стаж, което при мен ще се случи на 20 октомври. Днес питах служителката, която се занимава с отпуските и отговаря за служителите по програмата от отдел човешки ресурси кога мога да си пусна отпуска и тя ми отговори най - рано от 1 ноември.Полагат ми се 15 дни платен отпуска и искам да си ги използвам всичките, ако си ги пусна от 1 ноември няма да мога да ги оползотворя и Моля да дадете някакво мнение какво да правя - мога ли да си пусна платен отпуск по - рано от тази дата и какво трябва да направя ако тази не иска да ми я пусне?
milen19
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 12 Окт 2017, 19:46

Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron