начало

От третия опит ВСС избра шеф на административния съд в Кърджали От третия опит ВСС избра шеф на административния съд в Кърджали

ОТПУСКА ПО ПРОГРАМА СТАРТ В КАРИЕРАТА

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


ОТПУСКА ПО ПРОГРАМА СТАРТ В КАРИЕРАТА

Мнениеот milen19 » 12 Окт 2017, 19:59

Здравейте назначен съм като младши експерт в една община по програма старт в кариерата по чл.68 ал. 1 т. 1 от КТ. Преди това не съм работил никъде и нямам никакъв трудов стаж. Започнах работа на 20 февруари 2017г. и на 20 октомври 2017 г. правя 8 месеца трудов стаж и по кодекса на труда чл. 155 ал. 2 от КТ мога да ползвам платения си годишен отпуск след като придобия най - малко 8 месеца трудов стаж, което при мен ще се случи на 20 октомври. Днес питах служителката, която се занимава с отпуските и отговаря за служителите по програмата от отдел човешки ресурси кога мога да си пусна отпуска и тя ми отговори най - рано от 1 ноември.Полагат ми се 15 дни платен отпуска и искам да си ги използвам всичките, ако си ги пусна от 1 ноември няма да мога да ги оползотворя и Моля да дадете някакво мнение какво да правя - мога ли да си пусна платен отпуск по - рано от тази дата и какво трябва да направя ако тази не иска да ми я пусне?
milen19
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 12 Окт 2017, 19:46

Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron