начало

Мобилно приложение ще събира доброволно от гражданите данни за коронавируса Мобилно приложение ще събира доброволно от гражданите данни за коронавируса

СПЕШНО!!! Кръводаряване в платен годишен отпуск

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


СПЕШНО!!! Кръводаряване в платен годишен отпуск

Мнениеот vanhai » 31 Юли 2017, 00:17

Кръводарих в почивен ден, докато съм в платен годишен отпуск. От кръводарителния център ми дадоха бележка, в която пише че по чл.157 ал.1 т.2 от Кодекса на труда имам право на 2 дни платен служебен отпуск. Също така в Наредба за работното време, почивките и отпуските с чл.50 ал.1 се гласи, че ако събитието е станало в седмична почивка мога да ползвам тези 2 дни платен служебен отпуск в първите 2 работни дни след нея. Понеже съм държавен служител по ЗМВР, погледнах в Закона за държавния служител, където с чл.58 ал.2 се гласи - „Когато на държавния служител бъде разрешен друг вид платен или неплатен отпуск, ползването на платения годишен отпуск се прекъсва по искане на държавния служител“.

Остават ми 3 дена отпуска и бих желал да я прекъсна и да ползвам тези 2 от мед. бележка. Въпроса ми е дали всичко написано по-горе се навързва и така да си спестя 3 дена отпуска за др. път?!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

31.07.2017: Оказа се че може и няма никакъв проблем.
vanhai
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 30 Юли 2017, 23:50

Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron