Страница 1 от 1

напускане по взаимно съгласие по време на неплатен отпуск?

МнениеПубликувано на: 12 Юли 2017, 14:46
от mangelova
Здравейте,

Моля Ви за съвет!

В момента ползвам неплатен отпуск за отглеждане на дете до навършване на 8-годишна възраст по чл. 167а. ал. 1., който изтича в средата на м. септември 2017 г. Имам възможност да започна работа на друго работно място от началото на м. септември 2017 г. Приемаме, че и аз, и настоящият ми работодател сме добронамерени и сме се споразумели устно, че ще се разделяме без проблеми :) Въпросите ми са дали от правна гледна точка е издържано следното:
1. Мога ли да отправя предложение към настоящия ми работодател за прекратяване на трудовото правоотношение на основание чл. 325, ал. 1, т. 1, докато съм в неплатен отпуск?
2. Възможно ли е да подам заедно с предложението по чл. 325, ал. 1, т. 1 и заявление за прекъсване на неплатения отпуск от началото на м. септември по чл. 175, ал. 2?
3. Ако отговорите на въпроси 1 и 2 са "да", трябва ли при това положение за един или повече дни да се връщам на работа при настоящия ми работодател? Възможно ли е първият ми работен ден след прекратяването/изтичането на неплатеният отпуска да бъде и първият ми работен ден на новото работно място?

Приемам и всякакви допълнителни съвети извън въпросите ми!

Предварително Ви благодаря за отделеното време и помощта!

Re: напускане по взаимно съгласие по време на неплатен отпус

МнениеПубликувано на: 12 Авг 2017, 09:31
от todor72
Здравейте, можете да прекратите трудовия си договор по взаимно съгласие по всяко време, включително и по време на отпуск. Всичко е въпрос на договорка с работодателя и ако той е съгласен, за вас няма никакъв проблем. Не е необходимо да се връщате на работа.

Re: напускане по взаимно съгласие по време на неплатен отпус

МнениеПубликувано на: 15 Авг 2017, 13:58
от mangelova
Благодаря Ви!