начало

Прокурор от ВКП е обвинен в хулиганство, ударил охранител на болница Прокурор от ВКП е обвинен в хулиганство, ударил охранител на болница

напускане по взаимно съгласие по време на неплатен отпуск?

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


напускане по взаимно съгласие по време на неплатен отпуск?

Мнениеот mangelova » 12 Юли 2017, 14:46

Здравейте,

Моля Ви за съвет!

В момента ползвам неплатен отпуск за отглеждане на дете до навършване на 8-годишна възраст по чл. 167а. ал. 1., който изтича в средата на м. септември 2017 г. Имам възможност да започна работа на друго работно място от началото на м. септември 2017 г. Приемаме, че и аз, и настоящият ми работодател сме добронамерени и сме се споразумели устно, че ще се разделяме без проблеми :) Въпросите ми са дали от правна гледна точка е издържано следното:
1. Мога ли да отправя предложение към настоящия ми работодател за прекратяване на трудовото правоотношение на основание чл. 325, ал. 1, т. 1, докато съм в неплатен отпуск?
2. Възможно ли е да подам заедно с предложението по чл. 325, ал. 1, т. 1 и заявление за прекъсване на неплатения отпуск от началото на м. септември по чл. 175, ал. 2?
3. Ако отговорите на въпроси 1 и 2 са "да", трябва ли при това положение за един или повече дни да се връщам на работа при настоящия ми работодател? Възможно ли е първият ми работен ден след прекратяването/изтичането на неплатеният отпуска да бъде и първият ми работен ден на новото работно място?

Приемам и всякакви допълнителни съвети извън въпросите ми!

Предварително Ви благодаря за отделеното време и помощта!
mangelova
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 12 Юли 2017, 13:58

Re: напускане по взаимно съгласие по време на неплатен отпус

Мнениеот todor72 » 12 Авг 2017, 09:31

Здравейте, можете да прекратите трудовия си договор по взаимно съгласие по всяко време, включително и по време на отпуск. Всичко е въпрос на договорка с работодателя и ако той е съгласен, за вас няма никакъв проблем. Не е необходимо да се връщате на работа.
todor72
Младши потребител
 
Мнения: 36
Регистриран на: 04 Авг 2017, 10:08

Re: напускане по взаимно съгласие по време на неплатен отпус

Мнениеот mangelova » 15 Авг 2017, 13:58

Благодаря Ви!
mangelova
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 12 Юли 2017, 13:58


Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 3 госта


cron