начало

Прокурорската колегия отложи дисциплинарките и увеличи щата за готвач, камериер и шофьор в „Боровец“ Прокурорската колегия отложи дисциплинарките и увеличи щата за готвач, камериер и шофьор в „Боровец“

Обезщетение по чл. 225 без решение на съда

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Обезщетение по чл. 225 без решение на съда

Мнениеот amidala » 11 Юли 2017, 23:46

Здравейте, имаме служител възстановен от съда, в решението на съда не е посочено обезщетение по чл. 225 ал. 1 тъй като лицето не го е предявило в иска си, посочени са само съдебни разноски. Сега заемайки старата си длъжност лицето иска да му изплатим това обезщетение, както и да му върнем неправомерно удържано обезщетение по чл. 221 ал. 2 заедно с лихвите по последното. За да избегнем ново дело ще му платим доброволно. Интересува ме данъка по ЗДДФЛ и за двете обезщетения ли се дължи, работодателя ли го внася авансово или лицето е длъжно да си го внесе и декларира, също така и за лихвите?
amidala
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 11 Юли 2017, 22:55

Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron