начало

Мобилно приложение ще събира доброволно от гражданите данни за коронавируса Мобилно приложение ще събира доброволно от гражданите данни за коронавируса

Обезщетение по чл. 225 без решение на съда

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Обезщетение по чл. 225 без решение на съда

Мнениеот amidala » 11 Юли 2017, 23:46

Здравейте, имаме служител възстановен от съда, в решението на съда не е посочено обезщетение по чл. 225 ал. 1 тъй като лицето не го е предявило в иска си, посочени са само съдебни разноски. Сега заемайки старата си длъжност лицето иска да му изплатим това обезщетение, както и да му върнем неправомерно удържано обезщетение по чл. 221 ал. 2 заедно с лихвите по последното. За да избегнем ново дело ще му платим доброволно. Интересува ме данъка по ЗДДФЛ и за двете обезщетения ли се дължи, работодателя ли го внася авансово или лицето е длъжно да си го внесе и декларира, също така и за лихвите?
amidala
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 11 Юли 2017, 22:55

Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron