Страница 1 от 1

казус

МнениеПубликувано на: 21 Юни 2017, 14:40
от lanasp
Здравейте,
много моля за информация и помощ по следния казус-
назначена съм в държавна организация на безсрочен трудов договор с шестмесечен изпитателен срок. срока изтича на 9-ти юли, а аз на 18-ти юни пускам молба за прекратяване на договора ми по взаимно съгласие, която е входирана, но не е още разписана заповедта за освобождение. в случай, че молбата ми не е одобрена, съм написала, че моля в противен случай тази молба да се счита за законово предизвестие за напускане. тъй като имама лични проблеми с прекия си началник, заради когото напускам, се притеснявам, възможно ли е вечер при тези обстоятелства, да ме уволнят дисциплинарно примерно?
Благодаря предварително!

Re: казус

МнениеПубликувано на: 21 Юни 2017, 17:15
от chima
На 18.06 сте пуснали молба за освобождаване по взаимно съгклсие, следователно , считано от 19 .06 в седемдневен срок работодателят трябва да Ви отговори дали е съгласен, ако не Ви отговори, значи не е съгласен и е започнало да тече предизвестието ( от 19.06) - не зная колко е - не пишете , след изтичането му , може да напуснете.
От писаното от Вас предполагам, че шестмесечния изпитателен срок, който изтича на 09.07.е в полза на предприятието - до изтичане на този срок, работодателят може да Ви освободи по чл.71, независимо че Вие искате чл.325( взимно съгласие) или чл.326 ( с предизвестие).
Ако шестмесечния изпитателен срок е в полза на двете страни и Вие може да прекратите договора по чл.71 до изтичането на този срок.
А да Ви уволнят дисциплинарно винаги може, но ако сте нарушили трудовата дисциплина и след една описана процедура в КТ.