начало

ВКС ще тълкува дали и кога е допустимо разгласяване на материали от разследванията ВКС ще тълкува дали и кога е допустимо разгласяване на материали от разследванията

казус

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


казус

Мнениеот lanasp » 21 Юни 2017, 14:40

Здравейте,
много моля за информация и помощ по следния казус-
назначена съм в държавна организация на безсрочен трудов договор с шестмесечен изпитателен срок. срока изтича на 9-ти юли, а аз на 18-ти юни пускам молба за прекратяване на договора ми по взаимно съгласие, която е входирана, но не е още разписана заповедта за освобождение. в случай, че молбата ми не е одобрена, съм написала, че моля в противен случай тази молба да се счита за законово предизвестие за напускане. тъй като имама лични проблеми с прекия си началник, заради когото напускам, се притеснявам, възможно ли е вечер при тези обстоятелства, да ме уволнят дисциплинарно примерно?
Благодаря предварително!
lanasp
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 21 Юни 2017, 14:30

Re: казус

Мнениеот chima » 21 Юни 2017, 17:15

На 18.06 сте пуснали молба за освобождаване по взаимно съгклсие, следователно , считано от 19 .06 в седемдневен срок работодателят трябва да Ви отговори дали е съгласен, ако не Ви отговори, значи не е съгласен и е започнало да тече предизвестието ( от 19.06) - не зная колко е - не пишете , след изтичането му , може да напуснете.
От писаното от Вас предполагам, че шестмесечния изпитателен срок, който изтича на 09.07.е в полза на предприятието - до изтичане на този срок, работодателят може да Ви освободи по чл.71, независимо че Вие искате чл.325( взимно съгласие) или чл.326 ( с предизвестие).
Ако шестмесечния изпитателен срок е в полза на двете страни и Вие може да прекратите договора по чл.71 до изтичането на този срок.
А да Ви уволнят дисциплинарно винаги може, но ако сте нарушили трудовата дисциплина и след една описана процедура в КТ.
chima
Потребител
 
Мнения: 108
Регистриран на: 09 Яну 2006, 17:00
Местоположение: София


Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 10 госта


cron