начало

Системата за случайно разпределение на делата може да е коронавирус в съдебната система Системата за случайно разпределение на делата може да е коронавирус в съдебната система

Прекратяване на тр. договор без предизвестие от служителя

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Прекратяване на тр. договор без предизвестие от служителя

Мнениеот mammamia_25 » 22 Май 2017, 10:18

Здравейте!
Работя по трудов договор. Подадох уведомление за прекратяване на трудовото правоотношение по чл. 327, ал. 1, т. 9 - постъпване на държавна служба. Има ли право сегашният ми работодател да изисква документ, удостоверяващ това, при положение, че нямам още издаден Акт за назначаване, и постъпването не е с конкурс. Мога ли да откажа да предоставя такъв документ?
mammamia_25
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 22 Май 2017, 09:57

Re: Прекратяване на тр. договор без предизвестие от служител

Мнениеот thebeast » 22 Май 2017, 20:45

Постъпване на служба

Чл. 14. (1) Постъпването на служба става в 10-дневен срок от датата на издаването на акта за назначаване, което се удостоверява писмено. Служебното правоотношение възниква от деня на встъпване в длъжност.
(2) Преди постъпването си на служба държавният служител е длъжен да положи клетва със следното съдържание: "Кълна се при изпълнение на държавната служба да спазвам и да се ръководя от Конституцията и законите на Република България и да изпълнявам добросъвестно служебните си задължения съобразно интересите на държавата."
(3) Полагането на клетва се удостоверява с подписването на клетвен лист.
(4) Ако назначеният служител не положи клетва или не встъпи в длъжност в срока по ал. 1 по уважителни причини, органът по назначаването определя със заповед нов срок за встъпване.
(5) Ако назначеният служител не встъпи в длъжност или не положи клетвата, актът за назначаване се отменя от органа по назначаването.
thebeast
Потребител
 
Мнения: 457
Регистриран на: 09 Авг 2007, 11:56
Местоположение: Пловдив


Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron