начало

Призив: КСО да се промени заради безработните от кризата с Covid-19 Призив: КСО да се промени заради безработните от кризата с Covid-19

Начин за прекратяване на трудов договор.

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Начин за прекратяване на трудов договор.

Мнениеот neli2003 » 13 Фев 2017, 15:29

Здравейте,въпроса ми е свързан с вида на прекратяване на трудов договор и сроковете за обещетение на трудовата борса.
Случаят е следния:
Нает е сложител по безсрочен договор във фирма ЕООД. Преди да започне работа във тази фирма служителя е бил съкратен от предходната и се е регистрирал на борсата на труда,от там са изчислили размер на обещетение и срок от 6 месеца.Служителя се отписва от борсата защото постъпва на работа и не се е ползвал от борсата.
И въпросите са:
1.Ако работника напусне по взаимно съгласие какво пряво има на трудовата борсо.Тоест може ли да ползва вече отпуснатия ппеди 1 година но не използван срок.
2.Ако бъде съкратен поради закриване на щата ще има ли право на нов срок и различно обещетение от борсата на труда. На новата работа е на по високи осигуровки от предходната.
Благодаря.
neli2003
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 13 Фев 2017, 15:11

Re: Начин за прекратяване на трудов договор.

Мнениеот jhoro » 05 Мар 2017, 00:19

1. Не. Продължаване ползването на отпуснато "обезщетение за оставане без работа" се прилага, ако работника остане без работа преди изтичане на 9 месеца от спирането.
2. Независимо по каква причина е прекратяванието на ТД - подават се нови документи и се прави ново изчисляване на дължимото обезщетение.
jhoro
Активен потребител
 
Мнения: 1094
Регистриран на: 05 Окт 2006, 11:58


Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron