начало

КС не отмени единната цена на водата КС не отмени единната цена на водата

Писмени обяснения по чл. 193 ал.1

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Писмени обяснения по чл. 193 ал.1

Мнениеот kalipses » 24 Яну 2017, 23:04

Здравейте. Преди 2-3 дни получих много неприятна изненада от управителя на Защитеното жилище, където работя. Понеже една от настанените в жилището избяга в моята смяна около 10:30 сутринта и се появи обратно в 15:00ч същия ден, докарана от полицията, тъй като сама ги е потърсила, от мен се иска обяснение, защо не съм я обявил за издирване в това време. Бивам обвинен в занижена грижа към потребителите и липса на отговорност. Иска се от мен писмени обяснения по чл. 193 ал.1 за нарушаване на вътрешния трудов ред. Интересното е, че вечерта около 20:30 отново е избягала в смяната на колежката, която се е свързала със 112 и след няколко минути отново са я намерили.
Отговор ми бе поискан в срок до края на работния ден, в който ми е връчен. Има ли някакъв минимален законов срок, в който се иска да се даде отговор, защото ми се струва, че 1 ден е твърде кратък.
П.С. Да отбележа, че не съм обявил лицето за издирване, понеже не са изминали 24 часа от както е в неизвестност. При желание мога да разкрия с детайли за написаното от мен обяснение.
МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ
Не съм зла... само предпазлива
kalipses
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 24 Яну 2017, 22:47

Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта


cron