начало

Започва подаването на документи в конкурса за ДСИ Започва подаването на документи в конкурса за ДСИ

ПОМОЩ

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


ПОМОЩ

Мнениеот Светла » 25 Мар 2004, 15:03

Здравейте всички!Имам проблем и мисля че тук е мястото да ми помогнете.
Аз съм на постоянен трудов договор в частна фирма, но за късмет си намерих работа на по-добро място и с по-добро възнаграждение.мисля си да пусна предизвестие 1 месечно, но може ли едновременно да ползвам платен, неплатен отпуск, болнични и т.н. за да мога веднага да започна на другата работа?
Посъветвайте ме как да постъпя, за да не сгафя
Светла
 

Re: ПОМОЩ

Мнениеот zmedarova » 25 Мар 2004, 18:37

Вариантите са няколко:
1. Да излезеш болнични, но трудовата ти книжка няма да е приключена за това време и може да е проблем за започване на другото място. При желание от тяхна страна могат да ти направят договор за поръчка или популярния граждански договор за времето на болничните. Платен и неплатен отпуск можеш да вземеш само с разрешение на работодателя, който може да иска да си отработиш предизвестието и да не ти го разреши.
2. Да изплатиш обезщетение в размер на брутното възнаграждение на работодателя за неспазеното предизвестие - за целия срок или за част от него.

Най-добре е да се договориш с работодателя за прекратяване на договора по взаимно съгласие. Ако той не приеме и чак тогава да пробваш с предизвестието. Но ако работодателя не ти отговори веднага на молбата за вз.съгласие, побързай да впишеш достоверна дата на предизвестието и то да си тече.

Аз за това се сетих, ако има нещо някой да допълни или поправи.
zmedarova
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 24 Мар 2004, 18:38


Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 10 госта


cron