начало

Проблемите с ЕИСС станаха тема при избори за председатели на съдилищата Проблемите с ЕИСС станаха тема при избори за председатели на съдилищата

Какви са задълженията на лицата опериращи с пари?

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Какви са задълженията на лицата опериращи с пари?

Мнениеот Diksy » 30 Апр 2002, 12:50

Имам следният проблем и бих бил благодарен на всеки, който може да ми даде идея как да го реша. Става въпрос за задълженията на лицата опериращи с пари, като банкови служители, касиери и т.н. Има ли термин поделена отговорност или нещо подобно, когато достъп до парите имат повече от един човек? Къде мога да намеря информация по тези въпроси и има ли ги описани в някакви юридически документи със съответната тежест. Благодаря на всеки, откликнал на молбата ми.
Diksy
 

RE: Какви са задълженията на лицата опериращи с пари?

Мнениеот BankLaw » 17 Юни 2002, 17:32

Моля, пояснете по-подробно за какво става дума. По принцип отговорността е лична, но при парите има много особености, една от които е, че в съвременния свят те все повече губят метириалния си, веществен характер, и собствеността върху тях преминава с предаването им. За този, който ги е предоставил - независимо под каква правна форма, остава едно право на вземане.
BankLaw
 

RE: Какви са задълженията на лицата опериращи с пари?

Мнениеот ne e vajno » 18 Юни 2002, 14:40

До колкото аз схванах въпроса, термина, който ви убягва е "Солидарна отговорност".
ne e vajno
 

RE: Какви са задълженията на лицата опериращи с пари?

Мнениеот remo » 21 Юни 2002, 02:41

Уважаеми Дикси, От сравнително неясното Ви изложение, доколкото разбирам,проблема се състои в размера на Вашата отговорност при боравенето с поверени Ви пари. Съветвам Ви, за да намалите максимално рисковете, при постъпване на работа да подпишете длъжностна характеристика в която подробно да са указани границите на персоналната Ви отговорност. И не забравяйте да си вземете заверено копие от нея. Ако, по условие, и друг ще бърка във Вашето чекмедже във връзка с работата Ви, вероятността за проблеми с отчетността е около 100%! Солидарната отговорност между колеги е налице, ако е изрично вписана в длъжностната Ви характеристика, която се явява вътрешноведомственият документ, регламентиращ интересуващите Ви въпроси! Успех! ;-))))
remo
 


Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 10 госта


cron