начало
Венецианската комисия: Някой независим трябва да може да разследва Цацаров Венецианската комисия: Някой независим трябва да може да разследва Цацаров

6 заплати при пенсиониране на учителка

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


6 заплати при пенсиониране на учителка

Мнениеот stan » 20 Дек 2003, 19:40

Аз съм учителка повече от 25 години. В най скоро време ми предстои пенсиониране . Може ли да ми кажете при какви условия се изплащат шест заплати при пенсиониране? Мога ли да продължа да работя примерно още 1-2 години и след това да се пенсионирам и да получа шест заплати? Или трябва веднага да се пенсионирам и да ги получа?
Предварително благодаря и очаквам с нетърпение отговор от специалист.
stan
Нов потребител
 
Мнения: 8
Регистриран на: 18 Авг 2004, 00:22

Re: 6 заплати при пенсиониране на учителка

Мнениеот *** » 21 Дек 2003, 15:11

Обезщетението в размет на 6 брутни месечни трудови възнаграждения ви се дължат, ако преди пенсионирането сте работили без прекъсване най-малко 10 години в съответното училище. Трябва да ви бъдат изплатени, при фактическото ви напускане на работа. Ако сте се пенсионирала и продължавате да работите там, заплатите не ви се дължат, но няма да загубите правото си да ги получите. Просто изплащането им става при напускане.
***
 

Re: 6 заплати при пенсиониране на учителка

Мнениеот ТТТ » 22 Дек 2003, 17:22

Уважаема госпожо преподавателка,
Отговорът,даден Ви от предишният участник във форума по Вашата тема страда от доста неточности,които от съображения за професионална етика не желая да коментирам тук.Считам,че професията Ви е достатъчно уважавана и отговорна и затова бих искала да Ви бъда максимално полезна в получаването на точна и изчерпателна информация по вълнуващите Ви проблеми.Поради това ще си позволя да Ви поканя за индивидуална консултация,която можете да получите от мен като юрист от Сдружение на българските учители.При проявен от Вас интерес - можете да потърсите връзка със Сдружението,което организира специализирани трудово-правни консултации за учители -на тел. в офиса на Сдружението - 02/ 981 27 02. Можете да се свържете и с мен лично - на GSM 098 98 08 42.

С уважение
ТТТ
 

Re: 6 заплати при пенсиониране на учителка

Мнениеот gogo-1 » 23 Дек 2003, 19:27

Parvia otgovor e nekompetenten a za vtoria 6te vi iskat pari.
Niama pre4ka da prodaljite da rabotite o6te 1-2 godini i da se pensionirate togava i da polu4ite 6 zaplati.
gogo-1
 


Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron