Страница 1 от 1

проблем с шефа

МнениеПубликувано на: 06 Мар 2003, 19:22
от Красимирка
Млада служителка съм в голяма компания. Прекият ми началник проявява видим сексуален интерес към мен. Аз обаче не го харесвам и това затруднява работата ми. Как да постъпя? Имам ли някаква защита по закон? Ако го изоблича пред по-големия шеф, могат ли да ме уволнят? Моля, дайте ми съвет.

Re: проблем с шефа

МнениеПубликувано на: 06 Мар 2003, 19:37
от потаен
Уважаема Красимирке,

не знам дали сте гледала снощи шоуто на Слави, но той разказа един виц за жена, прилична на тюлен, с гъст мустак и задник като самолетоносач, която страдала от сексуален глад. Нейна съседка я посъветвала да извика водопроводчика ... примерно Гошо и той нямало да й откаже. Та дошъл Гошо и след като оправил някакво кранче в банята, си поискал чаша ракия и лимонада. Алкохолът изпил, а лимонадата излял вършу главата си. Това нещо се повторило още два пъти и жената го попитала защо си излива лимонадата на главата. Той й отговорил - "Че ще правим секс, ще правим, но поне да не ми настръхва косата.
Това е.

Re: проблем с шефа

МнениеПубликувано на: 25 Мар 2003, 18:21
от bgjurist
Имате потенциална защита по НК, но тя би настъпила при евентуално извършен и доказан полов контакт. Изобличаването пред по-горен шеф не е основание за прекратяването на трудовите правоотношения с Вас, но работодателят винаги може да намери основание за това, например "поради съкращаване на щата" и т.н. Съветът ми е да се обърнете към някои фондации за защита правата на жените... От практическа гледна точка, проблемът Ви наистина е сложен, но не е неразрешим.

Re: проблем с шефа

МнениеПубликувано на: 25 Мар 2003, 19:11
от kolega
Или търпиш или напускаш. Щом те е страх да говориш с големия шеф.

........ има и трети вариант - да започнеш да го харесваш.

Re: проблем с шефа

МнениеПубликувано на: 26 Мар 2003, 10:18
от remo
Уважаема Красимирка,

на Ваше място ще опитам следната комбинация - мераклията ме вижда в малко по-фриволна ситуация около големият шеф, след което по подходящ начин ще го запитам - как мисли - на какво ли се дължи назначението ми в тази фирма!?!
Има, разбира се, и други варианти - но за тях - в писмен вид по e - mail !

P.S. Дано да не съм закъснял много със съветите!