начало

Проблемите с ЕИСС станаха тема при избори за председатели на съдилищата Проблемите с ЕИСС станаха тема при избори за председатели на съдилищата

държавен служител

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


държавен служител

Мнениеот ана » 10 Ное 2001, 23:51

Може ли чл.12, ал.1 от ЗЗС да бъде единствено и достатъчно законово основание за прекратяване на служебно правоотношение, възникнало по чл.9 и чл.12 от Закона за държавния служител?
ана
 

RE: държавен служител

Мнениеот lili » 25 Ное 2001, 13:27

Когато получите отговор ще Ви помоля да ме осведомите. Това е може би най-интересната част от този закон и следствията от него.
lili
 

RE: държавен служител

Мнениеот Mb}|{bT » 05 Яну 2002, 02:41

Може и още как. Естествено необходимо е това да е първото назначение на лицето като държавен служител и заповедта за прекратяване на служебното правоотношение да е издадена до 6 месеца от възникването му. Но не това е неприятното - ако тези условия са спазени - отпада възможността за съдебен контрол върху въпросната заповед и единствената възможност за обжалване е пред органа по назначението...който в най-честите случаи сам е издал заповедта :( Мисля че това ставаше на основание 121 ЗДС но не съм много сигурен.
Mb}|{bT
 


Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 7 госта


cron